De tant en tant farem entrades curtes com aquesta on explicarem algun “truquillo” que de forma ràpida i senzilla ens faciliti l’ús de les diferents eines de les que parlem.

Avui us explicaré com poder enviar missatges a Twitter amb un enllaç encara que el link sigui tan llarg que no càpiga en els 140 caràcters que ens permeten. Una de les eines més utilitzades és Tiny URL

picture-24

Només necessitem l’enllaç que volem posar, per exemple una notícia, que solen tenir enllaços molt llargs. Utilitzaré com a exemple el següent enllaç sobre una notícia que parla de que s’està utilitzant la xarxa social Tuenti per a localitzar una noia desapareguda (seguirem aquest tema quan parlem de xarxes socials properament… i esperem que acabi bé :-( ):

http://www.diariodesevilla.es/article/sevilla/335371/medio/millon/personas/busca/traves/tuenti/la/joven/desaparecida/sevilla.html

Com veieu el link és molt llarg i no cabria en un missatge, encara menys si davant hi vull afegir un comentari personal sobre la notícia com ara “Aprofitar el poder de les xarxes socials: link a la notícia“. Copio l’enllaç a la caixa de Tiny URL:

picture-12i només ens caldrá fer “enganxar” (edición/pegar o control+V) per posar el nou link curt on volguem o copiar-lo del resultat que ens dona la pàgina:

picture-4

I ja ho podem fer servir per fer un nou missatge a Twitter:

picture-5

Continuarà…

Seguirem amb més consells per treure profit a Twitter i exemples d’usos interessants, però aviat també parlarem de xarxes socials com Tuenti, Facebook o LinkedIn, i d’altres eines útils com l’RSS. Si vols suggerir un tema, contacta’ns a betesiclicks@gmail.com

Altres entrades relacionades: