Com que l’última entrada sobre la privacitat de les fotos a Facebook ha tingut força visites, avui afegeixo un altre consell per controlar millor què hi compartim i què mantenim privat. Al cap i a la fi, per molt que les xarxes privades girin al voltant de la informació que es comparteix, de vegades hi ha coses que no cal que siguin de domini públic.

Una d’aquestes coses són l’estatus de les teves relacions sentimentals (en la versió catalana s’en diu “estat civil”, anem molt en sèrio els catalans!!). No hi ha res més xafarder que veure al Canal de notícies un missatge com aquest:

picture-14A mi em resulta especialment violent, sobretot si altra gent comença a deixar comentaris del tipus: “què ha passat?” I és que estic convençuda que en la majoria de casos la persona en qüestió no tenia cap intenció de compartir amb el món la seva nova situació.

Aparentment, aquí es comença a observar una nova tendència social, i ja hi ha qui utilitza aquesta funcionalitat per a “demanar per sortir” a la persona que li interessa, però també hi ha qui l’utilitza per acabar una relació (i crèiem que les ruptures via SMS eren el pitjor que la tecnologia ens havia portat…). No se n’escapa ni el príncep Harry d’Anglaterra!

Si hi ha un canvi en el vostre estatus de relació (o “estat civil”) i no voleu que tothom en rebi notícia, abans de canviar res, aneu al menú de “Configuració” de dalt a la dreta i sel·leccioneu “Configuració de la privacitat”

picture-23

Aneu a “Notícies i mur”…

picture-42

…i des-sel·leccioneu la opció “Canvis en l’estat de la teva relació” (la penúltima opció) de la llista de coses que compartiu.

picture-51

I ja està! No oblideu prémer el botó per “Desar els canvis” al final de la pàgina i ja esteu preparats per enamorar-vos i desenamorar-vos tant com vulgueu i això si, en privat.

Nota: Aquest sistema no és perfecte, si la vostra nova ex-parella no fa el mateix, el seu canvi d’estatus si que es publicará als seus amics. Haureu de posar-vos d’acord de fer tots dos aquest canvi de configuració abans de decidir “quedar com amics”. Li pots enviar un enllaç a aquesta entrada! 😉