Aquesta setmana el Parlament de Catalunya va anunciar una nova iniciativa per extendre la seva presència a través de les xarxes socials i fer ús de les diferents eines pròpies de la web 2.0. Ho podeu trobar tot en un nou espai a la web del Parlament, Parlament 2.0:

picture-71

Hi hem fet un cop d’ull i ens sembla fantàstic que el nostre Parlament sigui punter en aquest aspecte. El paper de les noves tecnologies en la política pot ser molt potent, sempre que aquestes no s’utilitzin només com a canal unidireccional per a difondre els seus missatges, sino que s’aprofitin les oportunitats que aporten els nous mitjans per a involucrar i connectar amb els ciutadans.

Hi ha diverses novetats que s’afegeixen a propostes de participació que ja existien (com per exemple, “El President respon”), de les quals destaquem:

picture-121

picture-6

picture-81

picture-91

  • Tweetparlament, un agregador dels Twitters personals dels diputats i diputades que en tenen (i que permet filtrar per diputat o per grup parlamentari)

picture-10

  • I per últim la possibilitat de compartir els diferents continguts de la web a través de les principals xarxes socials i de notícies gràcies a enllaços directes en forma d’icones, per exemple, a dalt a la dreta de la notícia:

picture-111

Enhorabona per la iniciativa! Estarem atents a com evoluciona tot plegat i quina acollida té entre els ciutadans.

Un apunt final: m’ha cridat l’atenció el “banner”que han posat d’enllaç a la pàgina principal…

destacat_20

em recorda molt un altre “banner” (el de Betes i Clicks!) 😉