Ahir el programa de TV3 “OIK mentens?” que analitza diferents temàtiques des de la perspectiva dels adolescents (i en ocasions, dels seus pares) va dedicar el capítol a parlar de “Les noves tecnologies”. Tenia curiositat per veure els punts de vista d’aquests nois i noies per a qui Internet i els móvils “sempre han existit” (jo no sóc tan gran, però recordo el primer módem, la primera conexió a Internet, el primer telèfon…).

El programa va jugar com sempre amb els contrastos entre el que significa ser adolescent ara respecte al que era per a les generacions anteriors i en general, va ser entretingut de mirar. Si us interessa, el podeu veure a través del “3 a la carta”, aquí

picture-51

El que em va cridar més la atenció van ser les opinions que expressaven els protagonistes quan parlaven de la relació dels seus pares amb la tecnologia (cap al minut 5 del vídeo). N’hi havia alguna que deia que els seus pares eren al Facebook i que hi parlaven amb amics i clients (!!!) però en general, per a la majoria els pares tecnològicament incompetents eren una càrrega, i haver-los d’explicar les coses… “fa pal”!:

“els hi costa…” diu una noia

un dels nois diu que tot “té una mateixa lógica” i la seva companya afegeix que aquesta lógica és “de tontos”, que tot funciona igual i que “una X significa cerrar“(sic)

i, al final, afegeix: “jo quan arribi a vella, siusplau, que no sigui tan cateta!” 😉

Espero que tots aquests “nadius digitals” sàpiguen mantenir-se al dia perquè amb la velocitat que evoluciona la tecnologia i els serveis al seu voltant, pot ser que els seus fills un dia els acusin a ells d’analfabets funcionals!