news-boy1Avui us deixo un recull d’enllaços a diferents articles que s’han publicat aquesta setmana a la premsa generalista (també coneguda com els diaris de tota la vida) sobre temes diversos relacionats amb Internet i les xarxes socials:

El primer, Internet no nos cambia tanto d’El País parla de com estudis sociològics demostren que som bastant iguals en la vida real i en la vida online i hi podem llegir testimonis esfereïdors com l’experiència del pobre Miqui Puig que tenia tants amics al Facebook que va haver de desapuntar-se’n.

El País aquesta setmana estava a tope amb el tema i també va publicar Tu ‘extimidad’ contra mi intimidad, on explica el concepte d’extimidad com una manera de “fer externa la intimitat” i després fa un poti-poti impressionant (i una mica confús, per ser sincers) en una argumentació que barreja Gran Hermano, l’assassinat de la Marta del Castillo i la mort de la celebrity anglesa Jade Goody.

Després tres articles més al voltant de Twitter: una entrevista amb el fundador a El País amb el polèmic títol Twitter no es una red social sino una herramienta de comunicación” (vés per on!), un sobre possibles models de negoci a El Mundo Twitter intenta captar ingresos (a la premsa de tota la vida aquest tema els preocupa molt, costa de païr que tothom en parli i aparentment no hi guanyin calers) i finalment un a EP3 (el suplement “jove” d’El País) sobre els famosos que twittejen: Cápsulas de fama en 140 carácteres
Són temes d’actualitat! Llàstima que a vegades els periodistes se’ls nota que no han provat massa aquestes eines de les que parlen…