picture-15El divendres passat acabàvem la setmana amb la notícia de la publicació de les dades de l’atur. Malauradament, sembla que la cosa ha seguit empitjorant, a Catalunya ja són més de 600.000 les persones sense feina (16.6% de taxa d’atur) i més de 4 milions a l’estat espanyol (17,36%). Però més enllà de les xifres, segur que molts teniu contacte directe amb la realitat del problema i és que, qui més qui menys s’hi ha trobat o té un amic, conegut o familiar que s’ha quedat sense feina o que ja fa mesos que busca i no hi ha manera.

Per això em va cridar l’atenció aquest article que explicava la història del consultor de RRHH Mark Stelzner, que un dia, fart de veure tweets on la gent explicava que havien perdut la feina va twittejar:

Ahir al vespre pensava que si cada un de nosaltres ajudés només a 1 persona a trobar una feina, podríem començar a lluitar contra l’atur. Us apunteu?

Vist l’èxit de la proposta va crear el compte de Twitter @JobAngels que ja té més de 7.500 seguidors i des d’allà cada dia publica informació de candidats que busquen feina o ofertes de voluntariat per ajudar a corregir currículums, oferir contactes, etc. La idea és que cadascú esdevingui “àngel” d’una altra persona i li ofereixi suport desinteressat per ajudar-la a trobar una feina. La iniciativa ja s’ha extés a altres xarxes socials, amb un grup a Facebook i un altre a LinkedIn.

També tenim l’exemple de webs com JobShouts.com, una pàgina més de publicació d’ofertes de feina amb l’afegit que cada oferta es republica a Twitter (@jobshouts), des d’on és fàcil per als seguidors de reenviar-la i compartir-la amb tota la seva pròpia llista de seguidors.

Una altra possibilitat és fer una cerca específica utlitzant el buscador de TwitterJobSearch, posant-hi informació del tipus de feina i lloc on busquem. Ens trobarà les ofertes penjades per usuaris de Twitter encara que no els seguim.

picture-141

Crec que són bones iniciatives i m’agrada especialment la idea de JobAngels pel seu costat humà i per la manera que aprofita el poder de les xarxes. A casa nostra no hi ha per ara (que jo sàpiga) res semblant. Podria estar bé, no?

Les ofertes de Jobshouts van dirigides sobretot als EUA i la Gran Bretanya. He provat de buscar “barcelona” al buscador de TwitterJobSearch i m’han sortit un bon grapat de resultats.

També he trobat alguns comptes que publiquen ofertes a Catalunya i l’estat espanyol, els recullo aquí.

@EmpleoMarketing

@EmpleoUGTMadrid

@SpainSEOJobs

@Profesores

@LosAbogados

@LasEnfermeras

@JobTecnologia

@EmpleosCompras

@ProgramadorJobs

@Currofile

Si en sabeu més, aviseu-me als comentaris i els aniré afegint!! I als que busqueu feina, ànims i molta sort!

Si us interessa aquesta entrada i voleu sabr més sobre Twitter us recomano que llegiu aquests articles que hem publicat anteriorment: