Nota: abans de llegir aquesta entrada, si no sabeu què és o no teniu encara Spotify, llegiu aquesta entrada!

Una de les funcions interessants de Spotify és que et permet compartir cançons i llistes amb amics i desconeguts a través de l’ús d’enllaços. Fins i tot et permet crear llistes col·laboratives, és a dir, que tothom les pot editar afegint (o traient) cançons. Malgrat que compartir via Spotify és molt fàcil, no és necessàriament evident, així que avui ho detallarem pas a pas amb algunes imatges i exemples:

1. Compartir cançons

Si el que vols és enviar via mail o penjar en el teu blog (o twitter, o facebook, o…..) un enllaç a una cançó que està a Spotify, només t’has de colocar sobre la cançó i fer “botó dret” (ctrl+click per als que tenim mac). Et sortirà un menu desplegable com aquest:

picture-21

Sel·leccionem “Copy HTTP Link”. Això farà que se’ns copïi l’enllaç directe a la cançó. Fem “enganxar” (edición/pegar o ctrl+V) i tindrem alguna cosa així:

http://open.spotify.com/track/542sbDYHLJ7fVwwbSWG9BD

Quan la persona a qui l’enviem el rebi, només ha de clicar-lo (o enganxar-lo al navegador) i, si ja té Spotify, se li obrirà la cançó i començarà a sonar.

(la cançó d’exemple és una recomanació, basada en la meva cançó-obsessió de la setmana 😉 )

2. Compartir llistes

Les llistes es creen sel·leccionant “+ New Playlist” a baix a l’esquerra i un cop la tenim a la barra lateral, hi arroseguem les cançons que hi volguem afegir. Si la vols compartir, només has de fer el mateix que amb les cançons, fer “botó dret” (ctrl+click per als que tenim mac), sel·leccionar “Copy HTTP link” i després fent “enganxar” allà on volguem compartir l’enllaç.

picture-5

Per exemple, aquí us deixo una llista de pop en català variat (m’encanta). Espero que us agradi! (i no m’ho tingueu en compte que a Spotify no hi ha Antònia Font ni Manel!):

Música catalana by Betes i Clicks 😉

Algunes altres llistes que he trobat (via Pisito en Madrid) i crec que valen la pena:

Bandes sonores de pel·lícules i sintonies de sèries

Les millors 500 cançons de la història segons la revista Rolling Stone

Si voleu trobar llistes creades per altres usuaris hi ha una infinitat de webs que les recullen. Aquestes són algunes de les que he trobat: SpotifylistsYourSpotify, Spotylist, ShareMyPlaylists.com,, Spotyshare.com… Aquesta imatge és de YourSpotify, que m’ha semblat la més atractiva (almenys visualment). Per ara evidentment, la majoria són molt “anglosaxones”. Si voleu compartir les vostres llistes més “de casa nostra”, us animo a que les deixeu comentaris i les aniré recollint!

picture-12

3. Crear i compartir llistes col·laboratives

Finalment, també podem optar per compartir llistes que tohom pot modificar. Per a fer-ho, creem la llista o triem una de les que ja tenim, fem “botó dret” (ctrl+click per als que tenim mac), sel·lecionem “Collaborative Playlist” i ja queda marcada la opció. Després només ens queda compartir-la fent exactament el mateix que al punt 2: sel·leccionar “Copy HTTP link” i després fer “enganxar” allà on volguem compartir l’enllaç. Veurem que les llistes col·laboratives quan les creem o les obrim tindran un puntet a l’esquerra quan les veiem a la barra lateral.

picture-13

He creat una llista col·laborativa per a tots els que us passeu per aquí: Llista col·laborativa de Betes i Clicks Jo cada dia hi aniré afegint una cançó, us convido a fer el mateix! Estaré encantada de sentir les vostres suggerències.

Al blog Bits Catalans, van crear una llista col·laborativa que es diu: Què escolten els catalans quan treballen? Un experiment divertit, jo ja hi he afegit el meu granet de sorra 😉

Ja sabeu… compartir és viure!!