Fa uns dies Google va fer pública Favorite Places una nova pàgina basada en Google Maps on, recollint la opinió de diversos “personatges”, ens ensenyen mapes amb els llocs preferits de cadascun.

Picture 6

Entre els personatges hi ha gent molt coneguda i d’altra no tant (al menys a casa nostra) però hi trobem representants del món de la ciència, la política, la literatura, l’esport i, com no, el nostre “millor chef del món” Ferran Adrià és un d’ells. Aquí veieu els llocs que ha triat l’amo del Bulli. No crec que tingui temps de passar-me per tots próximament:

Picture 7

Altres personatges que trien llocs arreu del món inclouen Al Gore (molts paradisos naturals que desapareixeran per culpa d’una veritat incómoda) o Paulo Coehlo (molts monuments històrics europeus poc coneguts) però també hi ha versions “locals” per a diferents ciutats. Barcelona per ara no hi surt, però a la versió de Madrid, els que recomanen llocs inclouen els Gomaespuma, l’Elvira Lindo, l’Amaya Arzuaga, Rosa Montero, Boris Izaguirre, etc…

Moltes suggerències útils: per exemple, si un dia anem a Tokyo, podem visitar les botigues que ens recomana Danny Choo, l’otaku més famós, conegut pel seu hàbit de vestir-se de stormtrooper i passejar per la ciutat (com a la foto d’aquí baix). A Londres pots provar els restaurants preferits de l’ex-alcalde Ken Livingston i a Nova York fer un volt pels locals cool que recomana el cantant Moby.

DannyChoo_1

Si aneu a algun d’aquests llocs, ja ens explicareu si vosaltres també els recomaneu!