Picture 4Ja vam parlar de Google Reader, encara que fos només una primera ullada ràpida, quan vaig fer l’entrada sobre “com seguir blogs”. Espero que des de llavors ja tots esteu fent servir l’RSS i un lector com Google Reader per a seguir aquest i un munt de blogs més. Si no és així, no us podeu perdre les novetats, així que… a què espereu?

La darrera setmana Google ha afegit dues funcionalitats que m’han fet enamorar encara més de la seva aplicació (i, creieu-me, amb les més de 500 subscripcions que hi tinc pensava que no hi podia haver més amor…). La clau és que les novetats van encaminades a personalitzar l’experiència del que llegim i a descobrir nous continguts, de manera que el més rellevant “puji” sol a la superfície. M’explico. Ara podem:

1. Ordenar “màgicament” totes les entrades pendents

Quan estem llegint al Google Reader, tant si és un blog o diversos, les entrades s’ordenen normalment començant per la més nova i fins que no en queden de noves. Això està molt bé fins que acumules massa fonts d’informació o llegeixes algun blog que publica tan sovint que no dones a l’abast. Fins ara, una opció era ordenar-los a la inversa amb el menú deplegable del botó “View Settings…”, així ens asseguràvem de llegir abans el contingut més antic. Però ara la novetat és la opció de “ordenar màgicament” o, en anglès “sort by magic”.

Picture 5

El nom és boníssim i fa referència a l’encanteri (crec que els que en saben en diuen algoritme…) que Google ha creat que classifica tots els continguts pendents segons el que sols llegir, el que t’agrada, el que comparteixes, el que comentes, etc. La conclusió és un Google Reader personalitzat de manera que el contingut que segons Google serà el que més ens agradarà i el més rellevant per a nosaltres, serà el primer que llegirem. Abracadabra!

2. Explorar noves fonts i nous continguts que ens poden interessar

Google Reader ha afegit una caixa anomenada “explore” a la barra lateral esquerra. Allà s’hi genera automàticament una llista de fonts recomanades basades en aquelles a les quals ja estem subscrits. Des d’allà és molt fàcil fer-los un cop d’ull i si ens agrada afegir-les fàcilment.

Picture 2

Per si això no fos prou, Google també ha afegit un fil anomenat “popular items” que recull aquelles entrades més llegides per tots els usuaris, les més comentades, les més compartides o les que més han agradat. Així que ni tan sols has de tenir moltes fonts per llegir contingut interessant, simplement llegeix aquest fil i hi trobaràs un recull de curiositats, notícies simpàtiques, humor, algun tema una mica friki, etc. Molt en anglès i molt americà, però en qualsevol cas, força interessant.

I vosaltres? Feu servir Google Reader? Hi ha un munt d’opcions que no he comentat i si agrada, en faré una sèrie d’entrades.

PD – Suposo que ja esteu subscrits a Betes i Clicks oi? 😉 Podeu fer-ho aquí, i si preferiu rebre’l per email, aneu aquí. Ja som 75!!