Per ara encara és una funció força experimental i només està disponible per a alguns canals mentre ho poleixen però em sembla una iniciativa molt interessant: YouTube vol afegir subtítols automàtics (funcionen per reconeixement de veu) als seus vídeos.

Per exemple, ho he provat amb aquest vídeo sobre com és treballar a Google: cliquem a la fletxa d’abaix a la dreta i activem la opció “cc”.

Després cliquem a la fletxa de l’esquerra de cc i sel·leccionem “Transcribe audio”:

Sel·leccionem “OK” a la finestreta que apareix i ja podem veure el vídeo subtitolat:

La veritat és que per ara els subtítols són força fluixets, però per començar no està malament, sobretot si tens problemes d’accessibilitat perquè no hi sents o vols practicar anglès.

Una altra iniciativa encara més interessant per als que preferiu navegar en la vostra llengua tant com sigui possible, és la opció de veure els subtítols traduïts.

Com a exemple ho podem veure en aquest vídeo sobre com és treballar a YouTube (es veu que busquen gent, si a algú li interessa! 😉 ): fem el mateix que abans però aquest cop sel·lecionem la opció “Translate captions”…

…triem la nostra llengua…

…i ja ho podem veure amb subtítols en català!

A veure si això ho van extenent a més i més vídeos, les possibilitats son infinites, seria fantàstic poder veure i entendre qualsevol vídeo estigui en l’idioma que estigui!

Si voleu més informació, us deixo aquí un vídeo de YouTube on ho expliquen. Està en anglès… però hi podeu posar subtítols! :-)