Fa uns dies els creadors de Facebook van decidir fer a canvis als seus controls de privacitat. Segons ells la intenció era simplificar la configuració per als usuaris però ahora (i sense que molts ens n’adonéssim) el que intenten és que compartim cada cop més informació amb tothom, sigui o no amic. Ja hem parlat moltes vegades de que les xarxes socials no tenen perquè ser perilloses sempre que controlem exactament què compartim i amb qui ho fem. En els últims dies la meva germana em va fer notar que molta gent ha configurat malament la privacitat amb les noves opcions i que ara és possible veure tots els perfils (incloent-hi les fotos!) de moltes persones que no ens han acceptat com a amistat. Com podem evitar que ens passi a nosaltres?

Amb els nous canvis, al entrar a Facebook ens apareix aquest missatge (mig en anglès i mig en català…:

Llavors si passem al pas següent, ens ofereix diverses possibilitats de configuració:

Si ja havíem remenat i fet canvis a les configuracions de privacitat i no volem que aquestes canvïin hem de sel·leccionar la opció “Configuració antiga”. L’alternativa que ens proposen és de fer pública per a TOTHOM certa informació i altra (incloses fotos i vídeos) fer-la accessible per als “amics dels meus amics”. Si teniu uns quants amics ja us podeu imaginar que això inclou un bon nombre de persones i és molt probable que no volgueu que puguin accedir a aquesta informació personal, així que us desaconsello que sel·leccioneu aquesta opció.

Si ja heu passat per aquest menú de configuració de la privacitat i no esteu segurs que ho teniu com volíeu, us recomano que aneu al menú de configuració de la privacitat i que repasseu les diferents opcions:

Us aconsello que repasseu aquestes entrades per configurar bé les coses més importants per a controlar la vostra privacitat:

Si teniu algun dubte, deixeu-me un comentari i veurem si us podem respondre. I expliqueu-ho als vostres amics que potser no se n’han adonat i ara qualsevol persona pot veure els seu perfil sense que ells ho vulguin (encara que es tracti d’amics dels amics!)