Aquestes darreres setmanes, s’està desenvolupant a través de Twitter la primera novel·la escrita a l’estat espanyol utilitzant actualitzacions de 140 caràcters. Es tracta d’una iniciativa de Barcelona Cultura per a promocionar la Trobada de Novel·la Negra 2010 que es celebra la setmana que ve (de l’1 al 6 de febrer) a Barcelona. Podeu llegir-ne més informació en aquest article de El País.

L’autor és el periodista i escriptor Jordi Cervera, i sobre el repte d’utilitzar Twitter comenta:

Quan m’ho van proposar em va fer il·lusió i el primer que vaig fer va ser obrir un compte en aquesta xarxa, llavors em vaig adonar de les dificultats. La primera, els 140 caràcters. Es podia escriure una història i després trossejar-la o fer-la dia a dia i m’he decidit per aquesta última opció.

Podeu veure una breu entrevista en vídeo amb l’autor a la web de BTV Notícies

La història es pot seguir al Twitter de @bcnegra i inclou gallines, comissaris, dissenyadors i referències a Depeche Mode. També hi ha una versió en llengua castellana. El millor de tot és com a banda d’utilitzar les actualitzacions per anar desenvolupant la trama, l’autor inclou enllaços i altres elements 2.0 com ara localitzacions i pistes utilitzant Google Maps o fotografies a Flickr. A la web de BCNegra podeu veure tota aquest informació recollida en un sol lloc:

Em sembla molt interessant aquesta iniciativa i que ho estigui portant a terme una organització cultural de casa nostra. Us deixo que llegiu la twit-novel·la que s’acabarà aquesta setmana… i no desvetlleu qui és l’assassí!! 😉

Recordeu que encara sou a temps de participar al sorteig s’una subscripció a Spotify per celebrar l’aniversari de Betes i Clicks!!