A Washington hi podeu visitar el Newsmuseum, un “museu de les notícies” interactiu i high-tech (això diuen). Mentre no hi aneu en persona, podeu fer una visita virtual a la seva col·lecció de portades de diaris, que inclou (a dia d’avui) 842 portades de 77 països.

Cada dia podeu consultar-les a la secció “Today’s Front Pages”. Allà et permet navegar-hi, ordenant-les per regions i alafbèticament pel nom del diari o del país. Aquestes són algunes portades d’avui buscant a la S de Spain:

Clicant sobre qualsevol de les portades la podem veure ampliada, imprimir-la i fins i tot guardar-la en un pdf d’alta qualitat (ideal per a guardar per a la posteritat el dia en què sortiu a la portada… sempre que sigui per un bon motiu!)

També per a cada dia podem veure el top 10 de portades. Avui, com podeu veure, destaquen els jocs olímpics d’hivern:

Finalment, també està disponible l’arxiu, que recull portades de dies en que han passat esdeveniments significatius/històrics. La definició de significatiu és molt americana, però hi podem trobar alguns dels aconteixements més destacats des de l’any 2003. Aquestes són algunes portades internacionals del fatídic 11M:

Un recurs interessant per a poder veure les diferents perspectives sobre l’actualitat i els estils periodístics de cada cultura. Espero que us agradi! :-)