Avui des de Betes i Clicks seguim desenredant la xarxa i us portem les novetats més “calentetes” dels darrers mesos. Us presentem tres noves aplicacions que han esdevingut populars recentment, perquè pogueu estar a la última i ser el que se’n diu un “early adopter” (és a dir, dels que proven totes les coses abans que ningú i després poden dir… ui, és que el facebook és taaaan 2008!) 😉

1. Foursquare

Foursquare és l’aplicació més exitosa de serveis de “localització” i s’utilitza des d’un móbil amb connexió a Internet. Es tracta d’una comunitat a la que t’afegeixes  (i com sempre, hi connectes amb els teus “contactes”) i llavors pots anar assenyalant on ets en cada moment. Per exemple, si vas a un bar, un restaurant, etc.. hi fas “check-in” i tots els teus contactes a Foursquare hi podran veure on ets. També pots afegir consells (“l’entrecot val molt la pena”) o compartir aquesta informació via les altres xarxes socials, com ara Facebook o Twitter i afegir un comentari sobre el que estàs fent, per exemple: “que bons estan els sucs en aquesta cafeteria!”.


Potser us preguntareu quina gràcia té… Bé, malgrat els perills de falta de privacitat (encara que segons on vagis, millor no fer “check-in” i ja està…) amb cada lloc que visites et van donant punts i medalles, com un joc. I si ets la persona que més visita un local n’esdevens “l’alcalde”! No us diré que sigui la cosa més útil del món però és divertit i curiós, descobreixes locals nous, veus els comentaris i consells que han deixat altres usuaris… i alguns locals estan començant a oferir avantatges com descomptes i copes gratis als seus “alcaldes”.

2. Formspring

Formspring és una altra aplicació nova força curiosa: es tracta d’un lloc on crees un perfil i llavors qualsevol usuari, registrat o anònim, et pot deixar preguntes per a que les responguis (si no vols que et facin preguntes anònimes ho pots restringir al teu perfil). És com una roda de premsa virtual que no s’acaba mai. Evidentment pot tenir moltes utilitats depenent del tema que tractis, qui siguis i qui siguin els que et fan preguntes. Ho pots connectar amb els teus altres perfils per a trobar-hi els teus contactes i publicar-hi les teves respostes: Twitter, Facebook, Tumblr…

Vaig llegir un article que explicava com aquesta web s’ha posat de moda entre els adolescents americans que la fan servir per a fer el que tota la vida han fet els adolescents online i offline: lligar i insultar-se. Com que espero que tingui més potencial, acabo de crear el Formspring de Betes i Clicks per a que hi pogueu fer preguntes si voleu sobre els temes que tractem aquí. Hi permetré preguntes anònimes però siusplau, tracteu-me bé!

3. Chatroulette

Abans de res, aclarir que no em faig responsable del que us pogueu trobar si feu servir Chatroulette. Si esteu a la feina deixeu-ho per d’aquí unes horetes i si sou menors d’edat, millor per d’aquí uns anyets. Chatroulette és l’invent d’un adolescent rus que l’únic que fa és connectar-te en video i chat amb un altre usuari de manera aleatòria que en aquell moment també estigui connectat a Chatroulette. Si no t’agrada el que veus pitges F9 i passes al següent. No cal que us digui que, degut a la naturalesa humana, us hi podeu trobar tota mena de “fauna” en diferents estats de vestimenta (o no). Per exemple, sembla que en Darth Vader (en bata) s’hi deixa veure sovint:

També hi ha qui l’ha utilitzat de manera creativa, com un músic que hi va gravar una sessió d’improvització segons el que anava veient. Us deixo el vídeo aquí perquè veieu una mica com funciona. I, abans de provar-ho (si és que ho feu), no digueu que no us hem avisat!!