Avui us recomano un recurs interessant basat en YouTube amb una història al darrera força curiosa.

En les darreres setmanes, Google va estrenar una nova funcionalitat anomenada Google Instant, un servei de “cerca predictiva” que consisteix en què els resultats en una pàgina de cerca van canviant a mesura que anem posant el text a cercar. És a dir que ara podem cercar tan ràpid com teclegem ja que a mesura que anem escrivint Google “preveu” què és el que busquem. Veureu que el teniu activat quan a la dreta de la caixa de cerca digui “Instant is on”:

Quan aquest servei es va anar oferint a tots els usuaris, comença la història d’en Feross Aboukhadijeh, un estudiant de la universitat de Stanford que ha passat l’estiu fent de becari a Facebook. Va fer una aposta amb un amic de que seria capaç d’utilitzar aquesta nova funcionalitat per fer una versió instant del YouTube (un servei que pertany a Google) en menys d’una hora. Tot i que va perdre l’aposta, al cap de 3h YouTube Instant ja era una realitat.

La idea és senzilla, busquem a la caixa de text i a la dreta ens apareixen resultats “previstos” i per a cada un un vídeo que comença a reproduïr-se i cinc videos més relacionats amb la cerca. Sense botons de play ni pausa, els vídeos s’aniran reproduïnt fins que en triem un altre o fem una nova cerca. Una versió light i instantània del YouTube! (dit així sona com una sopa…)

Segons explica el seu creador, l’increïble va venir quan després de compartir-ho amb els seus amics, l’endemà va ser notícia als blogs de tecnologia més llegits (ara la notícia s’ha escampat a tota mena de mitjans) i, el més sorprenent: va rebre a través de Twitter una oferta de feina del CEO de YouTube mateix!

En Ferross comenta que per ara vol acabar la carrera però de moment no ha pas dit que no! :-)

PD – Com a curiositat, us heu adonat que aquesta història inclou mencions a Facebook, Google, YouTube i Twitter?… bingo!