S’està posant de moda el tema d’aplicacions socials en forma de joc, com per exemple Foursquare, de la qual vam parlar fa uns mesos, que et dona “medalles” per visitar llocs. Avui us parlo de Health Month, una aplicació que aplica la filosofia del joc i la competitivitat a un tema més seriós: la nostra salut.

Es tracta d’una aplicació a través de la web en la que ens podem donar d’alta i participar en el joc que es celebra cada mes (si us afanyeu, el mes de Novembre acaba de començar!). Només heu de crear-vos un usuari i definir quines normes us proposeu seguir durant aquest mes per a millorar la vostra salut. Hi ha normes en positiu (per exemple, “menjaré fruita o verdura 5 dies a la setmana”) o en negatiu (per exemple, “no fumaré”). És gratis participar si defineixes un màxim de 3 normes. Si no, té un cost de 5$ i pots demanar que algú t’esponsoritzi. Si és el vostre primer mes, us recomano definir només 3 normes per agafar-li el truc!

Hi ha normes per a tots els gustos: exercici, dieta, salut mental i fins i tot vida social, entenent que la salut passa per cuidar diversos aspectes del nostre dia a dia. Un cop definides les nostres normes per al mes, cada dia iniciem el nostre torn fent rodar una ruleta que ens donarà punts adicionals segons on caiguem:

Llavors responem a les preguntes per a cada norma: l’hem complert avui? Cada dia i al llarg de tot el mes ens va generant gràfics, estadístiques i informes dels nostres hàbits:

Per cada norma completada rebem punts i “fruites virtuals”. Si fallem, perdem “punts vitals”. Si en perdem massa, podem demanar a la comunitat que ens “curin” donant-nos la seva “fruita virtual” per a recuperar punts vitals. Això si, val més tenir una bona excusa! Sembla més complicat del que realment és, us animo a fer-hi un cop d’ull, és força divertit! 😉

Au, a fer salut tots plegats! 😉