Fa uns dies que es sent a parlar d’un nou buscador/enciclopèdia/recurs per trobar informació, Qwiki. Es tracta d’una eina que, per a qualsevol temàtica que li plantegem ens retorna les dades que troba en forma d’un “vídeo” amb narració que ens explica d’un cop d’ull el tema que li hem plantejat, utilitzant diferents tipus de fonts disponibles a la xarxa: textos, imatges, vídeos… La veritat, és més fàcil veure-ho que explicar-ho!

Per exemple, podem provar amb un lloc, si cerquem “Catalunya“, el vídeo ens parla de les dades demogràfique i geogràfiques, tot amanit amb algunes imatges de castellers, senyeres, Cadaqués, Barcelona i Calella entre d’altres. S’ha de veure, feu la prova.

Al final del vídeo, ens mostra un resum de temàtiques relacionades per aprofundir:

Si anem a la pestanya “Contents” veurem en text i fotografies el resum del vídeo i enllaços relacionats. Si creiem que el resultat es pot millorar, podem enviar recomanacions de textos, imatges i de pronunciació (jo ja els he avisat que no saben dir Lleida ara per ara…)

Es tracta d’una eina molt bàsica a nivell de la informació que n’obtenim però molt interessant per saber en uns minuts les dades clau sobre algun lloc, animal, personatge… Molt útil per exemple per tots aquells que hagin de fer un treball pel cole 😉

Us recomano que jugueu i remeneu una estona… busqueu el vostre poble o ciutat i el vostre actor o cantant preferit… ja veureu! 😉

via el meu amic @witteger

Més articles sobre recursos que us poden interessar: