Un cop més els de can Google estan darrera d’un nou projecte que resulta en un recurs genial per als que ens agrada utilitzar internet per a gaudir de l’art i la cultura. Amb Google Art Project, els reis dels cercadors s’han associat amb alguns dels principal museus d’art del món (el Metropolitan, la National Gallery, la Galleria dels Uffizi, el Rijksmusem, el Reina Sofia…) per permetre’ns veure les millors obres des de la nostra pantalla.

Si anem al portal de Google Art Project, podem escollir visitar qualsevol museu de la llista:

Per a cada museu, podem triar visitar-ne algunes sales “com si hi fossim” estil Google Street View… genial, i sense fer cua! Aquí tenim el MOMA:

I també podem veure en detall cadascuna de les obres d’aquestes sales:

En molt de detall, podem ampliar fins a un nivell increïble, mireu les pinzellades d’en Van Gogh!:

Per a cada obra podem veure’n informació detallada i obres del mateix artista, podem cercar per museus o obres en particular, veure videos i escoltar audioguies creades pels museus i fins i tot crear-nos la nostra propia “galeria” amb les obres que més ens agradin, comentar-les i compartir a través de les xarxes socials

En aquest vídeo podeu veure una mostra de tot el que s’hi pot fer:

La veritat, m’he quedat impressionada amb aquest projecte, hi ha un munt de museus que mai he visitat en persona, em moro de ganes de deixar-m’hi perdre un moment…

Més articles sobre Google que us poden interessar: