Des de fa uns mesos Facebook ha estat progressivament transformant algunes pàgines oficials a un nou format, similar al que ja va passar a finals d’any amb els perfils personals. Si teniu una pàgina de la vostra empresa, marca o organització, podeu provar el nou format anant a aquest enllaç que us permetrà actualitzar les pagines de Facebook que gestioneu al nou format.

A partir d’aquest dijous 10 de març totes les pàgines automàticament passaran al nou format així que, abans que arribi el moment, val més fer un repàs de quis són els canvis principals que hi podrem trobar:

1. Tira de fotos destacades:

Igual que per als perfils personals, per a cada pàgina ens apareixen, a banda de la foto de perfil i sota el nom, una tira de 5 fotos destacades. En el cas de les pàgines apareixen les més recents penjades al mur de la pàgina i apareixen en ordre aleatori, que canvia cada vegada que visitem la pàgina (per tant no podem fer gaires “obres d’art” com amb les fotos dels perfils). Igual que en els perfils, podem passar per sobre les fotos i eliminar les que no ens agraden fer click a la creuet que apareix. Llavors apareixerà la següent foto per ordre cronològic. Perfecte per a destacar productes, serveis, etc d’una manera més visual, tot i que és una llàstima que no hi hagi més control sobre la seqüència d’imatges que vols mostrar. Aquí veieu un exemple a la pàgina del film català Passi el que passi

 

2. Adéu a les pestanyes

Igual que en els perfils, Facebook elimina les pestanyes que contenien les diferents aplicacions o “parts” d’una pàgina. En comptes d’això, el que veiem per defecte és l’equivalent a la pestanya del mur. La resta de continguts, aplicacions, etc… passen a un menú de navegació a la columna esquerra, sota la foto de perfil, pel qual podem anar accedint a les diferents seccions. Les aplicacions que abans tenien la seva pròpia pestanya, ara tenen el seu enllaç al menú.

3. Utilitza Facebook com a pàgina

Aquest és una mica difícil d’explicar però el concepte és ben senzill: a partir d’ara, els administradors de les pàgines poden utilitzar Facebook “com a pàgina”, és a dir, firmant amb el nom de la pàgian en comptes d’amb el seu nom i cognom, com fins ara. Això permet que les pàgines deixin comentaris en altres pàgines o que es facin fans d’altres pàgines. És una mica enrevessat però té molt de sentit si hi pares a pensar.

Per utilitzar Facebook com a pàgina, si ets administrador d’alguna, només cal que vagis al menú “Compte”, dalt de tot a la dreta i sel·leccionis la opció “Utilitza Facebook com a pàgina”

Llavors podràs anar a la pàgina d’inici des d’on podràs buscar altres pàgines de les quals fer-te fan, veure notificacions de nous admiradors o de comentaris al mur i seguir en un canal de notícies les actualitzacions de les pàgines de les quals la teva pàgina és admiradora. Pots tornar a utilitzar el Facebook com a persona tornant a sel·leccionar l’opció al mateix menú “Compte”. Aquí veieu un exemple de com veig el Facebook si l’utilitzo com a Betes i Clicks (per cert, ja sou seguidors de la nostra pàgina a Facebook?)

 

4. Noves opcions en l’ordre de les publicacions al mur

Un altre canvi recent és la possibilitat de mostrar les publicacions al mur per ordre de popularitat (un càlcul fet a base de vistes, comentaris, m’agrades…) de cada publicació en comptes de per ordre cronològic invers. De fet, incialment Facebook va decidir que sempre es veiés per popularitat (o “top posts” que en diuen ells), fet que va enrabiar molts administradors de pàgines que es van movilitzar. Arrel d’això, des de fa uns dies però, sembla que els senyors de Facebook s’ho han repensat i ja podem triar una o altra opció.

Un detall interessant és que els usuaris també podran triar en quin ordre volen veure les publicacions i les seves preferències els quedaran guardades cada vegada que visitin la pàgina.

5. Rep notificacions per correu del que passa a la pàgina

Aquesta és la meva novetat preferida ja que fins ara, si administraves pàgines moltes vegades et passava per alt quan algú hi deixava un comentari o pregunta ja que no hi havia notificacions igual que per a les persones, que rebem un avís quan algú ens comenta o fa un “m’agrada”. Ara m’he configurat per rebre per correu les alertes més importants i així no se m’escaparà res!

Per a configurar-ho només cal que aneu a les opcions d’editar la pàgina (clicant al botó “Edita la pàgina” que veus a dalt a la dreta de la pàgina si ets administrador). Un cop allà hem d’escollir l’opció de menú “your settings” i podem indicar que volem rebre un email cada vegada que algú comenti. Si fem click a l’enllaç “View all email settings for your pages” podeu editar opcions adicionals d’avisos per correu per aquesta i totes les pàgines que administreu.

Espero que us serveixi per a estar preparats per al canvi. Si teniu cap dubte, deixeu un comentari aquí al blog o directament a la pàgina de Facebook de Betes i Clicks i intentaré respondre (anem tots aprenent sobre la marxa!).

Altres articles que us poden interessar: