Aquesta web ja té uns anyets però ara que estan tan de moda les visualitzacions de dades, he pensat que podia ser un recurs interessant. Si necessiteu representar gràficament taules de dades, visualitzar textos de manera resumida (paraules clau, etc…)… us recomano que hi feu un cop d’ull.

Patrocinada per IBM i creada per uns investigadors de la companyia, Many Eyes ens permet crear, compartir i explorar visualitzacions creades pels altres usuaris. Podem triar entre pujar un arxiu de dades del nostre ordinador (ull que les visualitacions seran públiques, cal tenir-ho en compte) o bé escollir entre els reculls de dades que han pujat altres usuaris. Llavors podem triar quin tipus de visualització preferim entre més de 20 opcions.

Podem triar entre: eines per analitzar textos, per comparar valors, per veure la relació entre dades, evolucions temporals, dades sobre mapes, etc…

També resulta interessant fer una volta entre les visualitzacions creades per altres usuaris. Com a exemple us en deixo algunes de les més recents de temàtica relacionada amb la xarxa:

Els canvis en el percentatge de població amb accés a connexió a Internet de banda ampla (i la diferència entre els països desenvolupats i els que estan en vies de desenvolupament)

 

El repartiment per països dels internautes a nivell mundial (com sempre, la Xina, impressionant):

 

I per acabar, la penetració d’Internet als principals països asiàtics:

 

Si l’utilitzeu per a crear alguna visualització interessant, us convido a compartir-la als comentaris! :-)


Altres articles que et poden interessar: