Bon divendres, tornem a la càrrega amb el recull setmanal després d’una setmana d’absència per culpa d’un virus (dels humans, no dels informàtics…ai!) que ens va deixar K.O.

Aquesta setmana hem llegit…

…sobre Social Memories, una aplicació creada a Alemania que et genera un llibre resum de la teva informació i activitat a Facebook, presentant la informació de manera molt atractiva, per 30 dólars + costos d’enviament.

.

… i parlant de compartir tota la nostra activitat, també hem topat amb un estudi (encara no està acabat però en podem llegir un esboç) sobre els adolescents i la privacitat a les xarxes, a càrrec de danah boyd, una investigadora de Microsoft que sempre presenta estudis que valen la pena sobre la relació dels joves amb les noves tecnologies.

.

…com a curiositat no podem deixar de comentar aquests genials “manuals d’IKEA” per a “objectes” de ciència ficció: dinousaures de Jurassic Park, espases laàser de Star Wars,… i el meu preferit, el Delorean de “Regreso al futuro”:

.

una de les millors aplicacions per a gestionar Twitter i altres xarxes socials, Hootsuite, ha iniciat un projecte col·laboratiu per traduïr el seu sistema al català amb l’ajuda dels usuaris (va ser la llengua més votada per a la seva inclusió). Un cop estigui acabat estarà disponible en la nostra llengua en la versió online i hi haurà una app específica de Hootusite en català. Si us animeu a ajudar amb la traducció, podeu fer-ho des d’aquí.

.

…per als que teniu plans de desfassar-vos aquest cap de setmana: una app que us farà servei al matí quan volgueu “borrar la nit passada”. La app “Last night never happened” et permet borrar tota la teva activitat a les xarxes socials des de l’hora que defineixis. Aquells tweet, fotos a Facebook i check-ins que vas fer a partir del tercer cubata?

.

la curiositat de la setmana m’ha deixat amb la boca oberta. No sé com explicar l’efecte increïble que provoquen aquestes fotografies amb detalls en moviment, fetes per una parella d’artistes especialitzats en fotografia i multimèdia. Us en poso un parell aquí sota però us recomano que aneu a veure les altres en aquesta galeria. Pel que sembla el procés és força complexe, però el resultat és senzill i… espectacular!

…i per acabar, com sempre, un vídeo: aquest cop un anunci de Google basat en una història real d’un pare que utilitza la web (i tots els serveis de Google!) per a documentar els primers anys de vida de la seva filla. Entranyable.

Bon cap de setmana!

Altres articles interessants: