Avui que tenim un dia de ressaca post-eleccions, de que alguns es pessiguin perquè no s’ho acaben de creure i d’altres es freguin els ulls a veure si és que ha estat un malson… res millor que relativitzar-ho tot una mica amb una perspectiva global. Aquesta web, If it were my home, ens permet veure de manera molt visual, què canviaria per a nosaltres si haguéssim nascut en un altre país.

Entrem a la portada i ens permet escollir entre una llista amb tots els estats del món. Escollim el que volguem i ens fa la comparativa entre aquest país i l’estat espanyol. Per exemple, què passaria si haguéssim nascut a Finlàndia?

.

A banda que probablement menjariem més pernil de ren, veiem que només estem millor en que vivim una mica més i gastem menys en electricitat i serveis mèdics (les xifres referents a l’atur… millor ni comentar-ho):

.

També ens permet visualitzar sobre un mapa la mida relativa dels dos estats:

.

Perquè sempre hi ha qui està pitjor, us deixo un parell de comparatives més, amb Sierra Leone:

.

…i amb els Estats Units (al loro, que no estamos tan mal!):

..

Com ho veieu? Heu vist alguna comparativa que us hagi sorprès? Expliqueu-nos-ho als comentaris!

Altres articles interessants