Bon dia, com anem? Ja tenim aquí el divendres i, com sempre, la recopilació més eclèctica d’enllaços 2.0 “a este lado del Mississipi”…que la disfruteu (que aquest cap de setmana és llarg i venen pluges!)

.

Aquesta setmana hem llegit…

…que els SIMS arribaran pròximament a Facebook! Si et vas passar el final dels 90 tenint converses de símbols amb els teus veïns i decorant el teu jardí virtual amb flamingos de plàstic, ara ho podràs seguir fent de manera connectada amb els teus amics de Facebook. Aparta’t Farmville! De moment us en podeu fer fans per estar al dia de quan s’estrenarà el nou joc.

.

…en una nota més seriosa, llegim que les Nacions Unides han publicat un informe on declaren que l’accés a la xarxa és un dret humà i que els estats que posen en marxa mesures que restringeixen la connexió als seus ciutadans estan violant les llibertats civils i la llei internacional. Aquí podeu llegir l’informe sencer.

.

…hem topat amb aquest infogràfic que ens fa un repassada de les principals dades sobre Wikipedia i una mica d’història. Podeu veure l’infogràfic en detall aquí. Com a curiositat, us deixo el ranking de temàtiques sobre les quals hi ha més articles escrits (a la versió anglesa):

.

…si com jo utilitzeu Dropbox cada dia (si no, us recomano l’article que en vam fer, imprescindible) no us sorprendrà saber que ja s’hi han emmagatzemat 100 bilions d’arxius. Això si que és un tros de núvol! :-O

.

…voleu més xifres d’aquestes que fan rodar el cap? En 60 segons a Internet es fan més de 98.000 tweets, més de 510.000 comentaris a facebook, s’afegeixen més de 600 vídeos a YouTube, es fan més de 20.000 nous posts a Tumblr… quin mareig! Totes aquestes dades i més per entendre què passa a la xarxa en 1 minut d’Internet:

.

…per anar acabant l’anècdota “oooooh quina monada” de la setmana. El meu gos per Skype no em reconeix (si, ho he provat…) però el gos d’aquest noi va dormir-se així després d’haver “parlat” amb ell a través de la webcam després de 5 mesos sense veure’s… oooooooh!

.

… de vegades això de la web 2.0 va tan de pressa que dona la sensació que si no t’espaviles passarà de moda. Us imagineu que en algun futur els anuncis de les marques que utilitzem cada dia es vegin així de retro? Són genials, no us perdeu tota la col·lecció, amb anuncis de Twitter, facebook, YouTube, playstation, iMac, Skype,… El meu preferit:

.

…i per acabar, el vídeo de la setmana, per als que estigueu pensant en les vacances o una escapadeta aquest cap de setmana, us porto una oda als vols barats per un grup de folklore irlandès... millor que ho veieu per vosaltres mateixos perquè no sé ni com començar  a descriure-ho! Tan cert… (no patiu que té subtítols)

.

Bon cap de setmana! :-)

Si segueix plovent i necessiteu alguna cosa per passar l'estona, us recomano...