Te’n recordes de quan rebies una carta personal en els temps abans de l’email i un cop llegida la guardaves en una caixa amb les altres cartes, per a guardar-la de record? No? És cert que la tradició epistolar (i les vides de les nenes de 14 anys) han canviat bastant des que tots tenim comptes d’email. Però això no vol dir que tots els records estiguin perduts ni que hagis d’anar imprimint aquells primers emails que us vau enviar amb l’amor de la teva vida per a poder-los llegir als vostres futurs, hipotètics fills quan Gmail ja no existeixi i ens connectem a Internet només amb la ment.

.

Des de principis d’any existeix Memeoirs, una aplicació online que ens permet crear llibres ben editats a partir d’una sel·lecció dels nostres emails. En aquest moment funciona amb un compte de Gmail o de Yahoo. Només cal que facis login al teu compte des de l’aplicació (utilitzen sistemes de seguretat de manera que ells mai tenen la teva contrassenya ni guarden els teus mails):

.

Un cop a dins només has de sel·leccionar de quin període de temps són els emails que vols incloure (aquell estiu a la Índia fa 2 anys, aquella relació turmentada de 4 mesos…) de quins contactes (un o més) o fins i tot de quina carpeta (a Yahoo!) o etiqueta (a Gmail) per a filtrar-los (no quedaria molt bé que entre mig de les vostres cartes d’amor sortís un email estil “cuqui, recorda’t de comprar llet!”)

.

Veiem una previsualització de com quedaria, triem un estil per les pàgines interiors i hi podem afegir una intorducció i una dedicatòria:

.

Escollim la portada, la customitzem amb una foto i ja el tenim!

.

Els llibres costen entre uns 12 i uns 30 $ (més costos d’enviament) depenent del número de pàgines i de si volem tapes dures.

Heu pensat en fer algun llibre de Memeoirs? Quines possibilitats us venen al cap? Crec que podria ser un bon regal…

.

Altres articles que et poden interessar: