.

Aquesta és la darrera lliçó del curset d’estiu per blocaires en català. Per acabar, avui farem un resum de tots els temes que hem tractat, estructurats i sintetitzats per als que vulgueu, d’un cop d’ull, repassar tot el que cal tenir en compte si vols ser blogger.

Aprofito per donar la benvinguda als que acabeu de crear els vostres blogs, us felicito i us desitjo molta sort. Als que heu aprofitat per donar una empenta als que teníeu més o menys apalancats, molts ànims i seguiu amb la bona feina! Als que encara no us hi heu atrevit… a què espereu? Comenceu per aquestes 20 idees:

.

El teu blog

1. Dedica una estona a reflexionar de què va el teu blog, de quina temàtica o temàtiques parlaràs, perquè i per a qui (per saber-ne més)

2. Assegura’t que el teu blog transmeti de manera clara i ràpida de què va i qui hi ha darrera, per a que qualsevol nou lector ho pugui copsar fàcilment (per saber-ne més)

3. Fes un anàlisi “competitiu” dels blogs de la teva categoria, val la pena conèixer “el veïnat” per saber en quin context et mous (per saber-ne més)

4. Crea un “blogroll”, una llista d’altres blogs que poden interessar als teus lectors i que recomanes, i posa-la en un lateral del teu blog. Benvingut a la blogosfera! :-) (per saber-ne més)

.

El teu contingut

5. Tingues sempre en compte quan escriguis els elements clau d’un bon article: un títol atractiu i clar, una bona estructura i format, enllaços per enriquir el contingut i alguna imatge per fer-lo més atractiu visualment (per saber-ne més)

6. Escriure articles amb enllaços és una bona manera de generar contingut ràpid i de participar en la blogosfera ajudant a difondre idees (per saber-ne més)

7. Els articles en forma de llistat de punts faciliten la feina d’estructurar la informació de manera clara per al lector i són molt llaminers per a ser compartits a través de la xarxa (per saber-ne més)

8. Els articles amb ressenyes i opinions són un tipus d’informació que els lectors cerquen a la web sovint i una gran oportunitat per oferir la teva perspectiva particular (per saber-ne més)

9. Hi ha molts possibles esquemes i formats que pot seguir un article de blog, experimenta i prova’n de diferents al voltant de la teva temàtica fins que desenvolupis el teu estil (per saber-ne més)

.

No hi donis més voltes! Llença't a la piscina!


La teva planificació

10. Recorda que els millors bloggers són lectors de blogs. Reserva’t temps per a seguir el que escriuen els altres i subscriu-te als seus continguts (per saber-ne més)

11. Estigues sempre al dia dels temes que tractes al blog monitoritzant temàtiques, idees i persones clau a la web i a les xarxes socials (per saber-ne més)

12. Experimenta i decideix quin és el teu ritme de publicació ideal. Assegura’t que el pots complir i intenta ajustar-t’hi, poc a poc ves creant l’hàbit! (per saber-ne més)

13. A mesura que llegeixis fonts i informacions interessants, ves recopilant un dietari d’idees per a futurs articles que et serveixi de punt de partida per desenvolupar nou contingut (per saber-ne més)

14. Organitza les idees de manera eficient, revisa-les i prioritza, creant un calendari editorial. Pensa en la possibilitat d’utilitzar alguna eina online per a gestionar aquestes idees (per saber-ne més)

.

Els teus lectors

15. Quan escriguis nous articles pensa en maneres d’incloure als lectors i convidar-los a participar (per saber-ne més)

16. Fes difusió de cada nova entrada a les xarxes socials, per a donar a conèixer el teu blog i els teus continguts a nous lectors. Estudia les característiques de les xarxes socials principals i la millor manera de compartir a cadascuna d’elles (per saber-ne més)

17. Activa un sistema de subscripcions al teu blog, per RSS i per email, per a convertir els visitants en lectors fidels (per saber-ne més)

18. Recorda que l’èxit és qualitatiu i no quantitatiu, l’important és trobar lectors fidels que  valorin la teva feina i facin que valgui la pena l’esforç (per saber-ne més)

.

La teva motivació

19. Digues en veu alta “sóc blogger”. Pensa com un blogger, expressa’t com un blogger, presenta’t com un blogger, ESCRIU com un blogger… i ho seràs!

20. No hi donis més voltes, ha arribat el moment… tu també pots, llença’t-hi, t’esperem!

Subscriu-te a Betes i Clicks gratuïtament    

Moltes gràcies a tots els que heu seguit el curs durant el mes de juliol i als que el seguiu o seguireu més tard, al vostre ritme. Durant els propers mesos deixaré els comentaris oberts per si voleu fer els exercicis i compartir-los amb els altres lectors (en la mesura del possible intentaré respondre als comentaris que deixeu). Sempre podeu fer els exercicis pel vostre compte i repassar qualsevol lliçó al vostre ritme. El curs estarà sempre disponible a Betes i Clicks… i en farem de nous! 

veure totes les lliçons del 1er curs “Vull ser blogger!”