Aquesta setmana la començo amb l’alegria d’explicar-vos que dissabte vam anar a La Seu d’Urgell, a la gala dels Premis Blocs Catalunya organitzats per Stic.cat i torno a casa amb el premi al millor blog TIC personal. Va ser molt interessant fer unes hores de cotxe cap a la muntanya i trobar-se amb tanta gent, amics tuiters, bloggers que ens coneixem de fa temps i moltes cares noves i no tant noves.

Volia donar les gràcies especialment a tots els amics i desconeguts que des del primer any (quan el blog només tenia uns mesos!) heu votat Betes i Clicks fins fer-lo finalista tres anys consecutius. Ja ho diuen que a la tercera va la vençuda! I sense vosaltres no hagués estat possible.

També volia agraïr tots els enllaços cap aquí, cada tuit i RT, cada “m’agrada” a Facebook i cada comentari que deixeu a les entrades. No hi ha res més il·lusionant que sentir que hi ha algú a l’altra banda de la pantalla. :-)

Aquí teniu la llista completa dels guanyadors, hi ha molts bons blogs, alguns vells coneguts i altres que acabo d’afegir a les meves subscripcions. Espero que els disfruteu:

Millor bloc corporatiuBibarnabloc, el blog dels treballadors a la xarxa de Biblioteques de Barcelona, molt recomanable amb un munt de recomanacions literàries i cinematogràfiques noves i no tant, dels seus fons.

.

Millors blocs de cuina, gastronomia i enologia:
bloc personal: Receptes.cat una xarxa social de cuina en català, amb un arxiu de receptes de casa nostra sense comparació.

bloc professional: El blog de Menja sa per als que ens agrada menjar però sabem que és una peça clau del benestar, aquest blog és extremadament educatiu (i les receptes boníssimes!)

.

Millors blocs de cultura i tendències:
bloc personal: El Blog de Polseres Vermelles de Joan Pons un nano de 12 anys (comencen joves, prepareu-vos!) que ha creat el blog de referència per als aficionats a la sèrie de TV “Polseres Vermelles”. A tots els que volgueu començar un blog, us recomano que l’hi feu un cop d’ull!

bloc professional: 365 dies 365e entrevistes un projecte impressionant, fer 365 entrevistes, cada dia d’aquest any a personatges coneguts i no tan coneguts. Les entrevistes són en profunditat i extremadament interessants, des que els vaig descobrir hi estic enganxada.

bloc corporatiu: Cinema 3, blog del programa de TV3 dirigit per l’admirat jaume Figueras, amb fragments dels programes, comentaris sobre les estrenes del moment i els millor tràilers de la xarxa.

.

Millors blocs d’educació:
bloc personal: miLLoringlix el blog d’en Carles per a tots aquells que volem practicar anglès de manera divertida i pràctica amb petites “nano-lliçons” setmanals. Un clàssic dels premis que ens alegrem moltíssim que hagi guanyat aquest any!

bloc professional: La convivència, un trencaclosques un blog de pedagogia i com educar els fills dins el portal d’Ara Criatures.

blocs corporatiu: Cinema en curs 2010-2011 el blog d’un projecte educatiu per a escoles i instituts al voltant del cinema. Una projecte increïble, tan de bo quan jo estudiava hi hagués hagut un projecte així, el cinema em tornava boja.

.

Millor bloc d’esportsTuit United el blog de l’equip de futbol nascut a Twitter, uns imparables de “cuidado” que van donar ambient a tota la festa.

.

Millors blocs d’història, tradicions i patrimoni:
bloc personal: Bloc Ciutat de Girona un blog de la meva ciutat, amb notícies d’actualitat i un arxiu impressionant d’informació sobre els monuments, les llegendes i tota la informació que necessites per descobrir la ciutat més bonica de Catalunya.


bloc corporatiu: Històries Manresanes un blog molt interessant d’un historiador que recupera article rera article el passat de Manresa.

.

Millors blocs de literatura:
bloc personal: mots muts nats de l’escriptora Iolanda Pàmies que hi publica els seus escrits i obres de ficció per capítols.

bloc professional: La serp blanca un blog de molt nivell amb notes literàries i notícies, escrit per un porfessor d’institut de llengua i literatura catalanes.

bloc corporatiu: LlegimiPiulem un blog que es presenta com la tertulia literària 2.0, on diversos usuaris a través de twitter comparteixen impressions sobre obres de literatura catalana. Confesso que no coneixia aquesta iniciativa i em proposo participar en alguna futura activitat!

.

Millor bloc de miscel·lània/personaldiga’m lletraferit un blog entranyable on cada entrada és una petita història quotidiana. M’encanta l’estil del seu autor.

.

Millors blocs de política, economia i societat:
bloc personal: El Pergamí de l’economista Marta Monturiol que reflexiona sobre diversos temes d’actualitat.

bloc professional: Open Data blog al portal de Ara Emprenem estcrit per un politòleg que explica tot allò relacionat amb les dades que els governs del món van fent públiques.

.

Millors blocs TIC:
bloc personal: Betes i Clicks :-) Aquest em sembla que ja el coneixeu… i si no, benvinguts!

bloc professional: Bitscatalans el blog de tecnologia i Internet 2.0 de la xarxa de blocs en català Estol.cat, uns vells amics amb qui ha estat fantàstic compartir premi i categoria!

.

Millors blogs de turisme i viatges:
bloc personal: Ruta Baobab el blog d’en Frances Balagué, que va començar parlant de viatges en general i ha acabat fent la volta al món amb una ruta de més de 1.000 km que ha compartit amb tothom. Absolutament recomanable, però potser no per un matí de dilluns quan toca anar a treballar 😉

bloc professional: DeViatge.cat un altre bloc de la xarxa Estol, aquest cop ple de recomanacions per als que volem marxar lluny i no tant lluny, hi ha moltes idees de coses per visitar a casa nostra.

.

Millors blocs d’universitats, recerca i ciència:
bloc personal:  L’ase quàntic un blog imprescindible de divulgació científica amb molta apunts sobre ciència i el món 2.0. No us el perdeu!

bloc professional: Centpeus al portal Ara Ciència un blog interessant de divulgació escrit per un biòleg i investigador

 

 

I a tots els blogaires catalans, finalistes, guanyadors, consagrats o que tot just comencen, ja sabeu el secret! Si ens connectem ben d’hora, ben d’hora i publiquem els nostres articles, podem fer una blocosfera imparable!

 

Altres articles interessants: