Tinc un article preparat sobre les novetats de Facebook però el guardaré per d’aquí unes hores. Primer volia escriure alguna cosa sobre la notícia amb que ens hem llevat aquest matí: la mort de Steve Jobs. Jo m’hi he llevat literalment: m’ha despertat un missatge que m’ha enviat la meva germana a través d’una app de l’iPhone.

Avui i els propers dies s’escriuran moltes coses, molts articles en profunditat, molts repassos de la seva trajectòria, molts anàlisis del seu impacte i molts elogis fúnebres, uns quants escrits per gent que hi té la mà trencada i que probablement (i tristament) ja fa uns mesos que han estat preparant. No crec que hi pugui afegir gaire res més. Fa un mes quan va anunciar la seva retirada vaig publicar un article amb enllaços per als fans de Steve Jobs i va ser molt difícil deixar-ho en 15.

Només volia aprofitar aquest meu raconet de la xarxa per agraïr-li a l’Steve haver estat un gran exemple de líder, de creador, d’innovador, de visionari i de persona. Per demostrar amb fets allò de que cal pensar “out of the box” i per inculcar-nos a tots (consumidors, usuaris, fanboys, emprenedors…) la passió pel bon disseny, per una gran experiència d’ús, pels detalls i les ganes de canviar les coses que creiem que es poden millorar.

Crec que mai m’havia entristit tant la mort d’algú que no conec de res. Serà recordat juntament amb els i les grans inventors, científics, empresaris i artistes. El seu llegat ens ha canviat la vida (la manera en que ens comuniquem, treballem, escoltem música, compartim fotos, creem…) i ho seguirà fent durant uns quants anys (espero que uns quants). A la ràdio han dit “mor l’home que va revolucionar la tecnologia”, crec que no és correcte, crec que mor un home que “està revolucionant” la tecnologia, perquè això continua i crec que en tenim per una estona.

Ara és el moment de, un cop llevats ben d’hora, ben d’hora, posar-nos a treballar i pensar que, si tots intentem ser una miqueta més “steves”, el món podria anar molt millor.

Gràcies Steve!