L’article d’avui el dedico a la “joguina” del moment, una aplicació web que, ho confesso, em té encantada. Pinterest no és simplement una altra xarxa social, tampoc és un una repositori d’enllaços i és molt més que un simple recull d’imatges (hem parlat d’unes quantes eines similars).

Pinterest et permet crear “taulells de suro” virtuals per als temes que vulguis i recollir-hi de forma molt gràfica imatges, comentaris i enllaços a idees interessants per a futura referència. Això significa que no només compartim allò que ens agrada, sinó que ho organitzem, i, gràcies als reculls dels altres, descobrim coses noves.

.

Per crear un compte a Pinterest cal demanar una invitació. Ho podeu fer directament a la web o demanar-ne a algú que en tingui (si teniu moltes ganes de provar-ho deixeu un comentari i faré el que pugui per fer-vos-en arribar una), en qualsevol cas no és massa difícil d’aconseguir-ne.

Un cop dins, ens demana de crear els primers taulells, triant els temes al voltant dels quals volguem recopilar imatges. Per a cada taulell hem d’especificar un títol i una temàtica. Les temàtiques estan pre-definides però n’hi ha una trentena, des d’arquitectura, manualitats, disseny, menjar, humor, nens, moda, fotografia, esports, viatges…

Els títols i els taulells que pots crear depenen de tu, alguns exemples: idees de plats per cuinar, manualitats per fer, inspiració per a decorar la teva oficina, exemples de posters que t’inspiren per a un projecte, llibres i pel·lícules que fan bona pinta, cotxes que t’agradaria comprar, regals de nadal per a la família, idees per a una festa… les possibilitats són infinites i depenen de l’ús que tu en vulguis fer.

.

Podem crear un nou taulell o afegir una imatge a un taulell amb el botó d'”Add +” a dalt a la dreta. De les imatges en diuen “pins” i les podem afegir des d’un enllaç o des de l’escriptori de l’ordinador. Ens demanarà que hi afegim una petita descripció i que especifiquem a quin taulell la volem afegir. Tots els pins que creem i afegim els podem compartir a Facebook i a Twitter si volem. Els nostres taulells aniran recollint cada “pin” i podrem re-visitar-los, clicant-hi i anant a l’enllaç.

.

També podem trobar “pins” interessants creats per altres usuaris navegant per les categories de Pinterest on hi ha milers de novetats cada dia. Quan veiem un “pin” interessant el podem afegir als nostres taulells fent “repin” o, si ens agrada, guardar-lo a preferits amb un “like” i decidir més endavant què en fem i on va. Ja us aviso que té un punt d’addictiu!

Una altra manera de guardar “pins” als nostres taulells és fer servir el botonet de Pinterest “Pin it”, que afegim a la barra del navegador i ens permet guardar imatges de qualsevol web mentre naveguem o, fins i tot, l’aplicació  per a iPhone.

.

Finalment, tenim l’aspecte social de Pinterest: podem seguir a qualsevol altre usuari o algun dels seus taulells en particular i veure els pins que van afegint. Podem afegir-hi els nostres amics de Twitter, Facebook o a partir de la nostra adreça de correu electrònic a Yahoo o Gmail.

Us animo a provar-lo, segur que us venen al cap mil possibles usos que s’adapten als vostres interessos. Que gaudiu “re-pinejant”! (Si necessiteu invitacions deixeu un comentari, intentaré respondre enviant-vos-la tan aviat com pugui.)

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres eines interessants: