Com ha anat el Nadal? S’ha portat bé el tió? Com que estic segura que molts de vosaltres teniu els nens a casa de vacances esperant a que passin els Reis (i que torni l’escola!) avui us porto un recull per a entretenir-los i, si pot ser, que aprenguin una mica.

La majoria de les aplicacions que us proposo són per a nens d’entre 1 i 6 anyets, algunes són en anglès (no totes) però en qualsevol cas, en molts casos l’idioma no és important ja que els nens a aquesta edat hi poden jugar sense necessitat de llegir.

1. My Very First App (1,99$): basats en uns llibres infantils famosos amb unes il·lustracions fantàstiques d’estil collage, aquesta app proposa tres jocs basats en formar parelles de conceptes alhora que aprenem paraules noves. Hi ha 3 nivells per a diferents edats i està disponible en espanyol, francès, alemany, japonès, holandès i anglès.

 

2. Pirate Scribblebeard’s Treasure (0,99$): aquesta aplicació ens permet gaudir d’una aventura protagonitzada per pirates i que es desenvolupa gràcies als nostres propis dibuixos. Per a nens fins a 10 anys i disponible en diversos idiomes, entre ells en castellà, és una manera fantàstica de desenvolupar la creativitat i la imaginació.

 

3. Cuenta los Animales (2,99$): un joc interactiu que ajuda als més petits a aprendre a comptar amb unes imatges molt boniques, els sons dels diferents animals. Podem aprendre a comptar fins a 20 en 16 idiomes, entre ells l’anglès, l’espanyol, l’àrab o el xinès. hi ha una versió “lite” gratuïta on podem aprendre a comptar de l’1 al 5.

 

4. Bugs and Buttons (2,99$): una de les apps per a nens més ben valorades i amb bones referències, ens ofereix 18 activitats diferents basades en jugar amb diferents insectes i aprendre a comptar, ordenar i habilitats motrius entre d’altres. Les instruccions són visuals i fàcils per a nens petits parlin l’idioma que parlin (només hi ha 2 jocs que són lingüístics i estan disponibles en anglès i francès).

 

5. Toca Doctor HD (1,59€): 21 puzzles i minijocs per a nens a partir dels 3 anys, jugant a ser metges per un dia i amb una interfície, uns gràfics i unes animacions fantàstiques pensades per als doctors més petits.

 

6. Elmo Loves ABCs (1,99$): per als més fans de Barrio Sésamo, en aquesta app un dels seus personatges, l’Elmo, ens ensenya les lletres de l’abecedari, amb cançons i vídeos en anglès. Aprofiteu que està d’oferta fins a l’1 de gener o proveu si us agrada amb les tres primeres lletres a la versió “lite” gratuïta.

 

7. Casey’s Contraptions (2,39€): per als nens una mica més grans (i per als no tan nens, la veritat), aquest joc ens demana crear “mecanismes” per a resoldre diferents trencaclosques i recuperar les joguines d’en Casey. Hi ha més de 70 nivells i fins i tot podem crear els nostres propis i compartir-los amb els amics o amb tothom. Podeu veure-la en acció en aquest vídeo:

8. Tozzle (1,9€): fins a 42 trencaclosques en color i amb efectes de so per a resoldre amb la pantalla tàctil per a nens de totes les edats a partir de pocs anyets. Disponible en anglès, francès, alemany i espanyol.

9. Intro to letters (4,99$): una app de disseny impecable que ha protagonitzat alguns anuncis d’iPad a la televisió, permet als nens aprendre a llegir i a escriure practicant les diferents lletres, pronunciant-les (permet gravar la veu del propi nen) i traçant-les amb la pantalla tàctil.

10. Monkey Preschool Lunchbox (0,99$): una app popular i a bon preu basada en les aventures d’un petit mico que ens ensenya a comptar, emparellar i jugar a través de 7 petits jocs diferents.

11. Toca Hair Salon Christmas (gratis): i per acabar una app temàtica de Nadal i gratuïta, podem acompanyar el Pare Noël a la pelu i fer-li nous estilismes, tallar-li els cabells o afaitar-li la barba. Molt divertit! :-)