Arriba el darrer cap de setmana de l’any i us desitjo una bona entrada al 2012 amb un repàs del que ha estat aquest 2011 a les diferents xarxes socials i altres racons de la web 2.0.

Aquesta setmana (i any!) hem llegit…

 

…el recull que han preparat els editors de Yahoo a Flickr amb les imatges més significatives de l’any que han compartit els usuaris de la comunitat de fotografia. La veritat és que la sel·lecció és molt americana i que hi destaquen notícies i esdeveniments molt “locals”. Aquí us deixo una de les imatges, de louisemarston:

 

…les estadístiques dels termes més cercats a Google són una mica més globals. A la web Google Zeitgeist 2011 podem veure un resum de quins són els termes que més ràpid han crescut en volum de cerques. Tambe hi podem trobar resums en forma de llistes top 10 de cerques per temàtiques (esports, entreteniment, etc…) per zones o per països, gràficament i mes a mes. Aquest és el gràfic per a l’estat espanyol:

 

…Google també ha editat un vídeo resum d’aquestes cerques en un muntatge molt emotiu i que escombra molt cap a casa promocionant Google +:

…de can Google també ens arriba la llista dels 10 vídeos més vistos a YouTube a nivell global, amb un canal especial, YouTube Rewind 2011:

…podeu veure un resum del top 10 presentat per la protagonista del vídeo més vist de l’any, la “cantant” Rebecca Black:

…la setmana passada al recull ja vam parlar del resum de l’any que han preparat els de Twitter, però aquí podeu veure un llistat dels hashtags més populars de l’any i dels temes més twittejats en tecnologia, esports, actualitat, entreteniment, etc…

 

…els responsables de Facebook també han preparat un resum dels temes que més s’hi han compartit, el Facebook Memeology 2011. Aquí podeu veure els temes més tractats i en quin moment van tenir el seu pic:

…també hi podem trobar un ranking de les pàgines de Facebook que més han crescut de personatges, actors, cantants, esportistes, etc (en això el Barça també és campió del món aquest any!)…

…i finalment, un top 10 de les temàtiques més tractades en les publicacions a Facebook per país, aquest és el ranking de l’estat espanyol:

…al blog de LinkedIn han publicat un resum de les paraules més utilitzades als perfils professionals dels usuaris. A Espanya tots som “directius” es veu, en canvi a altres països es porta més el tema “creatiu”:

…i per acabar, si voleu acabar l’any en plan 2.0, un grup d’usuaris de Google + ha organitzat un Google Hangout (vídeo conferència en grup) durant tot el dia d’avui que anirà seguint el cap d’any a diferents punts del món gràcies als usuaris que s’hi connectin. Si hi voleu participar, trobareu tota la informació aquí.

Ens veiem l’any que ve! Us desitjo una bona entrada al 2012! :-)