Bon any a tothom! Fa un any vam aprofitar el Nadal per “re-decorar” el blog amb un canvi de plantilla i d’imatge. Aquest any també hem fet feina però aquest cop “entre bastidors”. Bàsicament hem treballat en l’eina de gestió del blog de manera que ara és més potent i ofereix més opcions així que prepareu-vos per anar veient millores graduals durant aquest 2012!

També com l’any passat, volia començar el nou any (i el mes en que Betes i Clicks fa 3 anys!) amb un repàs dels articles més populars del 2011. Que els gaudiu!

 

1. 10 passos per iniciar-se a Twitter

Twitter va ser el primer tema del blog i en aquests anys hem anat creixent amb la comunitat truitera catalana. Aquests consells que busquen desmitificar la primera experiència piulant us han agradat molt i és un clàssic per enviar (via tweet com no!) als amics que comencen a twittejar.

 

2. 11 enllaços per a treballar col·laborativament per Internet

Som una gent pràctica i treballadora, per això un dels articles més llegits és aquest cant a la productivitat en equip. Junts fem força estil 2.0!

 

3. Curs “Vull ser blogger”

En tercer lloc hi trobem l’índex del curset d’estiu que vam organitzar, un curset per a tots aquells que heu pensat algun cop començar un blog. Tot i que el curset ja ha acabat, les 12 lliçons estan disponibles per a seguir al vostre ritme. Començar un blog pot ser un bon propòsit pel nou any, no?

 

4. 15 apps d’iPhone per als amants de la fotografia

Aquest any, amb la popularització dels iPhones i iParatus en general hem començat a preparar reculls d’aplicacions. El vostre preferit és aquest, seguint amb la tendència global de bogeria per la “iphoneografia” que està creixent. És un tema que apassiona i que m’apassiona i ja tenim preparats nous recursos per compartir amb vosaltres aviat.

 

5. 3 eines per a gestionar els teus seguits i seguidors a Twitter

Un altre article sobre Twitter, aquest cop amb consells més avançats, perquè quan ja hi ets enganxat, llavors sorgeixen nous problemes: com aconseguir més seguidors i seguir més gent sense parar boig?

 

6. 10 enllaços per a treure més profit a Instagram

Si ja hem dit que les fotos fetes amb iPhone són una de les modes de l’any, la reina de la casa és l’app Instagram. Aquest article repassa diferents serveis que es basen en Instagram per oferir funcionalitats que van des de les útils a les més curioses.

 

7. 10 apps s’iPhone i iPad per als amants de la lectura

Un altre dels usos dels nous dispositius és una activitat tan vella com la impremta, la lectura (per plaer o per feina). Amb aquest recull us oferíem diverses opcions per convertir el vostre iPad en un e-reader.

 

8. Diccionari bàsic de Twitter: les 15 paraules que necessites saber

Vam crear el nostre diccionari 2.0 amb entrades com aquesta, que són les que val la pena guardar a favorits per enviar a aquell parent o company quan ens pregunti per enèsima vegada “què és un hashtag?”

 

9. They Draw & Travel: mapes il·lustrats d’arreu del món

Encara que les llistes us agraden molt, també dediquem articles a webs i serveis interessants que trobem a la xarxa. Com aquesta web de mapes creats per diferents il·lustradors arreu del món que enamora al primer cop d’ull.

 

10. 10 enllaços més per planificar un viatge

Suposo que amb aquestes il·lustracions les ganes de viatjar es fan irresistibles. Seguint amb els reculls per a viatgers que havíem preparat ja fa un temps, aquest any en vam crear una actualització, versió 2011 amb algunes novetats molt i molt interessants.

 

11. We Watch the March: on veure els partits del Barça a qualsevol lloc del món

I per acabar, l’article número 11 de l’any 11 és ni més ni menys que la presentació d’una app creada a casa nostra (concretament a Girona woot!) per als seguidors del millor equip del món! (les meves resolucions per l’any 2012: parlar més d’Android i de l’Espanyol 😉 )

 

I fins aquí! Deunidó quin any, a Betes i Clicks publicat gairebé dos centenars d’articles, hem creat el primer curs d’estiu, hem participat en conferències, taules rodones i tertúlies de ràdio sobre xarxes socials i blogs i, el que em fa especialment il·lusió, hem guanyat un Premi Bloc Catalunya. No sé encara com i sé que sembla difícil però aquest 2012, encara serà millor. Molta sort a tots i un cop més gràcies per tot, sense vosaltres no seria aquí! :-)