Hi ha tantes aplicacions i tants possibles usos per un smartphone que facis el que facis et quedes amb la sensació que hi ha d’haver una app que t’hi pot ajudar però que encara no has descobert. Una bona manera d’estar al dia és xafardejar les pantalles dels teus amics a veure què hi ha de nou.

També podeu seguir les recomanacions d’apps que fem a Betes i Clicks, i ara ha aparegut Crosswa.lk, que ens promet ajudar-nos a descobrir noves apps basades en els nostres interessos i en les recomanacions dels nostres amics.

 

Per a començar, només cal fer login amb el nostre compte de Facebook (per a que puguin trobar els nostres amics), escollir un username i un password i descriure’ns a nosaltres mateixos amb algunes etiquetes (“blogger”, “designer”…). Tot seguit ens demanarà el nostre nom d’usuari d’iTunes, un compte que no se sol demanar, però que prometen és segur i necessari per a que puguin saber quines apps tenim instal·lades.

Tot seguit ens genera una llista d’amics que utilitzen el servei (pot ser que no n’hi hagi cap per ara) i ens suggereix alguns usuaris destacats per a seguir:

 

Un cop completat el registre, podem visualitzar informació sobre apps populars de diferents maneres. Podem veure un registre d’activitat que recull les apps descarregades o amb ressenyes dels usuaris a qui seguim o de tots els usuaris:

També podem anar a “Recommended” i veure un recull d’apps amb ressenyes dels usuaris a qui seguim:

Una de les opcions més interessants és veure les apps que estan “trending”, és a dir, de moda entre els nostres amics o entre tots els usuaris de Crosswa.lk:

El millor és que podem navegar entre diferents categories d’apps i veure, per exemple, quines apps són més populars de Business, Entreteniment, Jocs, Fotografia,… :

Per a cada app podem veure’n la pàgina en detall, qui la té instal·lada, quants usuaris de Crosswa.lk la tenen, quina puntuació té i quins dels nostres amics l’han descarregat:

Per acabar, una altra funcionalitat interessant, és la possibilitat de veure una pàgina que “simula” l’iPhone de qualsevol usuari. Per exemple, aquest és l’iPhone d’un dles usuaris que segueixo, un dels creadors de la app. Hi podem veure totes les apps que hi té instal·lades. Podeu generar aquesta pàgina per al vostre iPhone i compartir-la amb els amics:

Si teniu apps que voleu mantenir privades, no patiu, hi ha l’opció de decidir quines mostres púbicament i quines no 😉

Recordeu que hem estrenat unes noves subscripcions a Betes i Clicks. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: