Aquesta setmana potser no ha nevat tant com ens temiem (millor!) però amb aquest fred, penso passar-me el cap de setmana tapada amb una manta iPad en mà. Si voleu aprofitar-ho per posar-vos al dia del que hem trobat pel món 2.0, aquesta setmana hem llegit que…

Facebook ha presentat la documentació per a fer una oferta pública de venda d’accions, és a dir que vol sortir a borsa, segurament a partir de la primavera. Aquest article en castellà explica molt bé (per a no iniciats) què vol dir això i què significa per als usuaris.

 

…el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg ha escrit una carta dirigida als futurs posibles inversors on explica quina és la visió de futur de la companyia. Aquí podeu veure una galeria amb alguns dels paràgrafs clau d’aquest escrit:

 

…aquesta sortida a borsa serà una de les notícies econòmiques i tecnològiques de l’any. Ja s’han publicat alguns articles interessants sobre el tema, us recomano aquest de la revista TIME, “Per què importa la sortida a borsa de Facebook?”.

 

…i per tancar el tema Facebook, un article breu al FT (perdoneu que et demanen registrar per a poder-lo llegir) sobre Sheryl Sandberg, l’executiva que va venir de Google i que ha fet possible que el model d’ingressos de la xarxa social s’hagi consolidat.

 

…en notícies menys serioses, més frikis i molt més ofensives, ens arriba des de Taiwan aquest anunci d’un tablet Android on no se’ls ha acudit res més que fer-hi sortir un “Steve Jobs” imitador, amb ales d’àngel incloses. És veure per creure. Potser ha passat massa poc temps, però sincerament, crec que mai deixarà de ser una animalada de molt mal gust:

…aquests dies, les grans xarxes socials estan que no paren. Google ens ha espantat a tots una mica enviant-nos email sobre un canvi a les polítiques de privacitat. Aquí podeu llegir-ne la informació en detall i en català. Bàsicament es tracta d’unificar les polítiques de privacitat dels diferents serveis en una única, de manera que Google podrà utilitzar millor la informació que té de nosaltres a través dels diferents serveis, teòricament, en benefici nostre. Aquest vídeo en anglès en fa l’explicació ràpida:

aquest cap de setmana a Estats Units celebren la Super Bowl, que ve a ser com la final de la Champions però no, perquè és un esport que ningú entén, encara que hagis vist 20 pelis que en parlen i perquè no hi juga mai el Barça. Ens ha semblat curiós veure fotos del super “centre de control de social media” que han muntat especialment per al partit. Des d’aquí monitoritzaran cada tweet, menció, comentari, petició… no està malament!

…l’altra xarxa social, Twitter, també ha estat a les notícies aquests dies: ha anunciat que a partir d’ara “censurarà” els tweets en aquells països on no compleixin les lleis. Davant crítiques d’atemptat a la llibertat d’expressió, la companyia ha aclarit que això servirà per poder, per exemple, eliminar tweets pro-nazis a països on és delcite, com Alemanya o França, que serà una política que s’aplicarà cas per cas i molt excepcionalment i que seguirà no operant a països on no es protegeix la llibretat d’expressió, com ara la Xina.

l’invent inútil de la setmana és aquest aparell que ens permet twittejar en codi morse. Fantàstic, i molt útil per a quan  les màquines del temps permetin als nostres avantpassats visitar-nos al futur i no sàpiguen com fer anar un teclat tàctil. Aquí el podeu veure en funcionament:

…i per acabar, un punt d’humor amb aquest curtmetratge musical inspirat en aquesta època de sobre-informació i alertes constants en què vivim. M’ha fet gràcia :-)

Bon cap de setmana! Abrigueu-vos bé! :-)