És divendres, fa bon temps, estic de bon humor… què més puc demanar? Una mica de lectura variada sobre el que es mou en els mundillos 2.0? Doncs som-hi!

Aquesta setmana hem llegit…

 

…un perfil en profunditat de l’empresa Twitter a la revista BusinessWeek, “la start-up que no moria”. Són interessants els comentaris sobre la cultura interna, sobre els primers anys plens d’incidents i dubtes i les expectatives i plans per al desenvolupament d’un model de negoci estable.

 

…l’agència d’estudis de mitjans AIMC ha publicat els resultats de la seva darrera enquesta sobre el perfil dels internautes a l’estat espanyol. Aquí els podeu descarregar. Entre els resultats destaca el creixement en l’ús de smartphones i tablets per a connectar-se a Internet en aquest darrer any 2011.

 

…el diari anglès The Evening Standard, ha publicat aquests dies una entrevista amb Sir Jonathan Ive, el dissenyador i geni creatiu darrera el look dels “iproductes” icònics creats per la marca Apple en la darrera dècada.

 

…m’ha semblat interessant aquesta idea: un músic (relativament conegut, tot i que jo no n’he sentit a parlar mai) ha decidit guanyar-se la vida oferint concerts “privats” a través de Skype (a 25$ el concert) com a alternativa a anar de gira ara que té un fill acabat de néixer. Pot ser un nou model de negoci per a músics? Ja se m’acut algun concert privat virtual pel que no em faria res pagar!

 

…el punt friki de la setmana ve de la mà del sempre fantàstic WTF Micorsiervos, que ens porta la cadena de restaurants “Facecook”, amb un logo que potser us sona d’alguna cosa:

 

…després de 244 anys, l’Enciclopèdia Britannica deixarà d’imprimir-se i l’empresa es centrarà en els seus negocis digitals i en la creació de materials educatius. L’Enciclopèdia Catalana sembla que encara aguanta, decorant unes quantes lleixes a casa de molts dels nostres parents.

 

…per als que us va el morbo d’una bona història de venjança, us deixo aquest article d’Inc que repassa la història darrera la creació del servei web de compartir arxius YouSendIt, la traïció entre els seus fundadors i els intents de fer-se la vida impossible posteriors. Molt pel·liculero tot plegat.

 

…per als que us fascina la història del Titanic (com a mi quan tenia 12 anyets, abans que en Leo i la Kate hi pugessin…) sapigueu que en menys d’un mes, el 14 d’abril, es celebrarà el centenari del seu enfonsament. Amb motiu d’aquesta efemèride, una editorial especialitzada en història està recreant a través de Twitter el dia a dia d’aquestes setmanes el 1912 i també ens ofereix una completíssima app per a iPad amb tota la informació sobre el fatídic vaixell.

 

…bona notícia pel als usuaris d’Android que sempre deixeu comentaris perquè algunes apps us tenen oblidats: Instagram tindrà versió per Android! Sortirà “ben aviat” i us podreu unir als més de 27 milions d’usuaris que ja té (si, jo tampoc m’ho puc creure!). Recordeu fer un repàs als 10 enllaços per treure més profit a Instagram.

 

…i per acabar, el vídeo de la setmana és una breu ponència de 7 minuts del responsable de tendències de YouTube (un noi que cobra un sou per mirar vídeos divertits tot el dia…), sobre què fa un vídeo viral i repassa alguns dels exemples més destacats dels darrers anys. Val la pena!

Bon cap de setmana!