Déu ni do quina setmaneta… sort que ja s’ha acabat i ja tenim el cap de setmana aquí, m’en moria de ganes! Que descanseu molt i que disfruteu posant-vos al dia amb el recull d’enllaços d’avui.

Aquesta setmana hem llegit que…

…una empresa d’impressió en 3D, Shapeways, va organitzar un concurs de disseny plantejant el següent repte creatiu: com seria Siri (l’assistent virtual amb ve femenina que respon a les teve preguntes a la darrera versió de l’iPhone) si existís? Aquesta imatge d’aquí sota és la guanyadora i aquí en podeu veure alguns dels finalistes.

 

…la censura que pateixen els ciutadans xinesos els impedeix navegar lliurement per la xarxa i visitar pàgines com la de Twitter, YouTube o Google+. La setmana passada, un petit error va fer que el sistema de censura quedés desactivat i molts ciutadans xinesos van aprofitar l’avinentesa per visitar aquestes xarxes socials, alguns per primer cop. Com a curiositat una de les pàgines més visitades i comentades per aquests usuaris, va ser el perfil a Google + del president Obama.

 

…la Lauren i en Dan són una parella britànica que aquesta setmana passada va celebrar el seu casament, gràcies a l’ajuda de la comunitat a Twitter. Setmanes abans de la data, l’empresa on havien de fer la celebració va tancar i els va deixar sense local i sense dipòsit. Gràcies a una campanya a través de Twitter, on fins i tot les madrines enviaven tweets a empreses locals, van aconseguir “donacions en espècies” i ajuda de fins a 10.000 lliures. Enhorabona pel final feliç!

 

un estudi recent ha analitzat la relació del nostre ús de les xarxes socials a l’hora de menjar. Algunes dades interessants: el 29% dels usuaris de xarxes socials les utilitzen mentre mengen o beuen a casa. Fora de casa, ho fa un 19% (suposo que perquè no mengen sols!). Un 49% dels usuaris que visita xarxes socials mensualment, diuen que s’informen i aprenen sobre nous àpats i menjars a través d’aquestes comunitats.

 

…m’ha sorprès descobrir a la web de RTVE una pàgina interactiva que recollia el “soroll” generat a Twitter per part dels Oscars. Hi podem veure el volum de Tweets generats per cada nominat i cada “celebrity” de la catifa vermella. Els que es van dur estatueta també guanyen aquest premi:

…la setmana que ve prepararem un article en detall sobre les noves pàgines oficials de Facebook, que també han canviat a un disseny similar al de la Cronologia dels perfils (dels que ja vam parlar). Per ara però, podeu entretenir-vos amb la nova pàgina del New York Times a Facebook, on el diari ha completat tota la seva història des de la seva fundació amb fites i imatges de la història de la publicació:

…mentre es debat si cal posar alguna restricció a la llibretat de qualsevol usuari a “pinejar” una imatge a Pinterest, la web Flickr ha bloquejat la possibilitat de pinejar aquelles fotos que no són públiques o que els seus propietaris han definit que no volen compartir. Em sembla lògic, però si la foto de Pinterest conserva l’enllaç i porta tràfic i reconeixement a l’autor, crec que intentar anar-hi en contra pot ser com voler posar portes al camp. El temps dirà!

…ha tardat però des d’aquest dilluns, l’app d’edició fotogràfica per excel·lència, Photoshop, ja està disponible en versió “tàctil” per a tablets (iPads i Android). El preu (8,99€ la versió iOS) és força raonable, sobretot comparat amb el de l’aplicaicó d’escriptori…

…i per acabar, una història que m’ha semblat realment sorprenent: un hospital de Houston va twittejar en directe i amb tot detall per primera vegada en la història, una operació a cor obert. En aquest article hi podeu veure tota la història en forma de tweets, imatges i vídeos (esteu avisats que, evidentment, la cosa és força gràfica si no sou gaire de sang i fetge…). Molt interessant per les possibilitats de compartir doneixement i formar metges arreu del món!

Bon cap de setmana!! 😉