Bon diumenge! Ha sortit el sol i es presenta un bon matí per estrenar la temporada amb els mobles dels jardins i les terrasses (o els bancs del carrer, per què no?) i una mica de lectura. Ja us heu acabat el llibre que us van regalar dilluns? Aquí teniu uns quants enllaços per passar l’estona i posar-se al dia.

 

Aquesta setmana hem llegit que…

 

…a l’hora de determinar què fa un tweet influent, el que importa no són el nombre de seguidors o les paraules exactes sinó el tenir el missatge rellevant per al públic rellevant. Aquesta és la conclusió d’un estudi realitzat a la Universitat d’Indiana on es van analitzar 120 milions de retweets, 12,5 milions d’usuaris i 1,3 milions de hashtags per a determinar com es dispersa la informació a la xarxa social.

 

…amb la commemoració dels 100 anys des de l’enfonsament del Titanic, s’han vist diversos tipus d’homenatges, un dels més curiosos aquest tour en 3D creat per Google i disponible a Google Earth cercant “Titanic”. Gràcies a una reconstrucció en tres dimensions i imatges de National Geographic, podem “jugar” a explorar el fons del mar com un James Cameron qualsevol. Aquí en podeu veure un vídeo de presentació:

…la gent de Google insisteixen en que veiem el món sense sortir de davant de les nostres pantalles. Ja està disponible la possibilitat de visitar l’Amazones a través de Google Street View:

…aquesta és la notícia friki de la setmana segurament: una campanya de publicitat a Mèxic convida els propietaris de gossos a recollir les caques al carrer i “canviar-les” per minuts de wi-fi gratis. L’objectiu és mantenir els parcs nets i a més pes, més minuts per navegar gratuïtament. Vist això, un gran danès és millor inversió que un chihuahua.

…el NYT explica el cas d’un parvulari americà i el seu ús de Twitter a la classe. Els nens cada dia pensen en grup què han fet i ho escriuen en pocs caràcters per a que els pares estiguin al dia. Em sembla una manera simpàtica de que els nens practiquin comunicació, una mena de versió 2.0 dels paperets que ens ficaven a la motxilla. Aquest vídeo explica la perspectiva de les mestres, dels pares i dels nens:

…Hillary Clinton va veure com una foto seva (on se la veia escrivint amb el móbil) es convertia en un acudit a Internet on amb el títol “missatges de la Hillary” la gent feia fotomuntatges humorístics. El millor de tota la història és quan la mateixa Hillary es va apuntar al carro i va enviar un acudit ella mateixa. Això és tenir sentit de l’humor! Un exemple del “meme”:

 

…a El País hi hem trobat un article interessant sobre la pràctica (il·legal? immoral? inútil?) de “comprar” seguidors a Twitter. Des de gent que crea perfil falsos per cultivar-los com una granja a altres idees com la manipulació de comentaris i opinions sobre productes. Sempre hi ha qui vol ser més llest que ningú…

 

…no em puc estar d’incloure una nova app creada especialment per a Girona, els gironins i els visitants.  Disponible per a Android i iPhone, “Girona In” us mostrarà informació sobre els equipaments de la ciutat i permetrà “connectar” amb l’ajuntament, per exemple, amb foto-denúncies.

 

…una altra estrena en l’esfera tecnològica catalana que no us podeu perdre és el nou Diari digital de cultura en català, Núvol. L’objectiu és “cobrir aquells esdeveniments i actes culturals, novetats editorials, exposicions o concerts, estrenes teatrals, etc. que els diaris convencionals han deixat de tractar per falta de paper o simplement perquè no formen part de la cultura mainstream o no són un producte d’un gran grup”.

 

…i per acabar, un vídeo divertit: un recull d’imatges de persones grans jugant amb els efectes de les webcams a l’ordinador. Impossible no riure :-)

Bona setmana!