Avui volia dedicar un article sencer a una app per a iPad que, malgrat no és nova de trinca (de fet, en el món de les TIC, el que no és nou d’ahir ja no ho és…) s’ha anat popularitzant molt en els darres mesos. Gràcies a les millores graduals que hi han fet i a la nova versió adaptada als iPhone, avui m’atreveixo a recomanar Flipboard com una de les apps imprescindibles per a tot usuari. Si estreneu iPad o telèfon, correu a baixar-la!

 

 

Flipboard és una aplicació que agrega tota la informació que t’interessa de la xarxa i et permet llegir-la en un format còmode, molt gràfic i molt visualment atractiu. Converteix el recull d’enllaços i continguts que segueixes per estar al dia en una revista, amb titulars, fotos a tot color i la possibilitat de passar la pàgina amb el dit gràcies a les pantalles tàctils.

Per començar a utilitzar-la només has de crear-te un compte d’usuari i connectar-te als comptes de les xarxes socials que vols seguir: podràs llegir-hi les actualitzacions a Facebook dels teus amics, els tweets del teu timeline o les fotos d’Instagram dels teus contactes.

 

Només per això ja val la pena, és una manera molt més còmode de seguir què es mou pel món 2.0 i des de la mateixa aplicació pots fer accions avançades com retwittejar, favoritejar o publicar.

Però el millor per als que us agradi molt llegir continguts online és la possibilitat de crear-te la teva pròpia revista infinita i personalitzada que sempre té contingut nou. Pots escollir entre diferents fonts de continguts ordenades per temes i que inclouen una sel·lecció dels creadors de la app dels millors articles sobre una temàtica i de les principals publicacions online sobre música, fotografia, estil de vida, cuina, disseny, viatges… Pots subscriure’t i afegir al teu Flipboard els que més t’interessin.

 

Per als fans de Google Reader (el centre del meu univers a la xarxa) el millor és que pots connectar-hi el teu compte i llegir des d’allà totes les teves subscripcions. Des que vaig descobrir aquesta app, ja no em puc tornar a acostumar a llegir blogs i revistes online de cap altra manera. Després d’aquestes darreres setmanes que he estat de viatge i de relax, si em preguntes què m’enduria a una illa deserta et diré que Flipboard! 😉

La versió per a iPhone segueix la mateixa filosofia però l’adapta a l’experiència de llegir en una pantalla més petita. Simula el mateix estil de “revista” però amb menys continguts per pàgina i és més còmode de llegir perquè, per exemple, les pàgines es passes movent el dit de dalt a baix en comptes de d’esquerra a dreta com a l’iPad.

 

I una bona notícia per als amics que esteu apunt de preguntar “i per a Android?”: han anunciat que molt properament sortirà una versió adaptada a alguns dispositius.

 

Encara no estàs subscrit a Betes i Clicks?. Ara podeu triar entre rebre totes les nostres actualitzacions per correu o rebre només una newsletter mensual amb el millor de cada mes i continguts exclusius.

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament


Altres articles interessants: