Després d’un parell de caps de setmana d’absència per casaments i celebracions familiars diverses he tingut un moment per preparar un recull d’enllaços com déu mana. Hem estat llegint amb el Flipboard i ens ha semblat interessant…

 

…aquest infogràfic sobre la quantitat d’informació que es comparteix cada minut a les diferents xarxes socials. Aquestes xifres sempre em fan rodar el cap i, encara que estiguin tan ben presentades com aquí, sovint costa d’imaginar la gran quantitat de contingut que entre tots generem cada dia. Aquí us en mostro un fragment:

 

…potser amb l’objectiu que seguim mantenint aquest ritme o augmentant-lo, sembla que Facebook està estudiant la possibilitat de donar accés als únics que encara no poden (en teoria) utilitzar la mare de totes les xarxes socials: els menors de 13 anys. El fet que molts menors ja l’utilitzin falsejant la informació sobre la seva edat fa que la proposta de l’empresa de crear un sistema que en permeti l’ús sota supervisió paterna no soni tan malament. Si hi han de ser, millor que estiguin més protegits…

 

…se m’han acumulat els enllaços interessants, sobretot els infogràfics: aquí us en porto un altre sobre la distribució de gèneres a les xarxes socials. Sembla que els homes són més de YouTube o LinkedIn i les dones ens quedem amb Instagram i Pinterest (res de sorprenent aquí…). Aquí podreu veure l’infogràfic sencer.

 

Formspring, la xarxa social de les preguntes que no va acabar de trobar el seu lloc més enllà dels pre-adolescents reneix amb un nou plantejament.  Ara serà una xarxa social on la gent comparteix opinions al voltant de diferents temes d’interés, amb el format de preguntes i respostes però obertes a tothom. Amb aquest canvi, l’empresa, que té encara milions de visitants actius mensuals, diu que oferirà millor el que busquen els seus usuaris.

 

…amb motiu dels Jocs Olímpics que ja s’acosten, Facebook ha creat un portal específic que agrega la informació de l’esdeveniment a través dels perfils i pàgines dels atletes que hi participen: Explore London 2012. Serà una manera de viure les primeres olimpíades realment “socials” amb una perspectiva diferent de la que veiem des del sofà de casa (però sense suar, no patiu…)

…l’altra empresa que ens agrada seguir atentament, Google, també presenta un projecte d’ambició i abast global: Endangered Languages amb l’objectiu de preservar les més de 3.000 llengües que estan en risc de desaparèixer al món. L’objectiu és compartir informació, recursos, recerca i bones pràctiques per a evitar-ne la desaparició.

…tornant a Facebook, la companyia també ha publicat dades sobre “els llocs més socials del món”, és a dir, els punts d’interés i ubicacions des d’on més persones han fet “check-in” a la xarxa social. Aquí podeu veure les dades completes i aquí un infogràfic de les principals ciutats del món:

 

…si patiu que Facebook sembla que es posicioni per acabar de dominar qualsevol aspecte de les nostres vides i del que passa arreu del món, feu com els responsables de Kremlin a Rússia: decidiu-vos a crear la vostra pròpia xarxa social, amb les vostres pròpies normes per tenir als ciutadans ben controlats. (El millor de tot és que l’article que en publica el The Guardian es titula “Des de Rússia amb “m’agrades”” 😛 )

 

…les xarxes socials també són una manera fantàstica de que més persones coneguin casa nostra i vulguin venir a veure-la amb els seus propis ulls, per això la Generalitat ha convidat un grup d’instagramers molt seguits d’arreu del món, per a que ensenyin la millor cara (amb i sense filtre necessari) de Catalunya.

 

…i per acabar una història agredolça, molt actual però amb un final feliç: la Karen és una monitora d’autobús a qui els nens que vigilava feien la vida impossible i insultaven diàriament. Després que un vídeo on la presionaven fins fer-la plorar es fes viral a la xarxa (ja porta més de 6 milions de visites), es va iniciar una colecta a la xarxa per aconseguir que pogués tenir unex bones (i merescudes vacances). Sembla que seran unes vacances llargues amb pinta de jubilació perquè ja s’han recollit més de 600.000 dólars!

 

Que acabeu de passar un bon cap de setmana!