Des de Betes i Clicks ens comprometem a desenredar la xarxa sense oblidar els esdeveniments més marcats del calendari. Potser perquè fa 20 anys d’aquells Jocs tan nostres o perquè aquest any ens queden relativament a prop (en distància i en horari) però noto un cert augment de l’esperit olímpic per a Londres 2012. Si Londres us queda un xic més lluny que Montjuïc, no patiu, amb aquests enllaços i apps els podreu seguir.

Benvinguts als primers Jocs Olímpics 2.0 (això diuen…):

1. Olympic.org

A la web oficial del Comitè Olímpic Internacional hi trobareu milers de fotografies i vídeos en HD de l’esdeveniment, una base de dades amb les biografies de tots els atletes participants, una botiga de merchandising online (no hi ha pins d’en Cobi aquest cop) i, per viatjar en el temps, un museu virtual dels jocs olímpics passats.

2. RTVE

El partner oficial al nostre “territori” per a seguir els jocs en directe és la corporació espanyola de ràdio i televisió. A TVE espanyola s’emetran els esdeveniments més importants i les competicions on participen atletes espanyols. A TVE en HD emetran els jocs olímpics durant 24h i a La 2 s’hi podran veure altres proves simultànies. Tota la resta s’emet també per internet, amb 19 senyals alhora, de manera que un 60% dels esdeveniments es podran seguir només online.

A banda de la web, també hi ha una app de RTVE i diversos canals a les xarxes socials des d’on podreu fer un seguiment de tota la programació, així com veure i sentir els vídeos i àudios del que ja s’ha emès, amb una secció especial de Londres 2012 “a la carta”

3. Olympic Athletes Hub

Si el que voleu és seguir els atletes a les xarxes socials, el vostre punt de partida ha de ser aquest “hub” creat pel propi COI que recull la informació de tots els comptes oficials a les xarxes socials, dels organismes organitzadors i de cadascun dels atletes si en tenen. Pots cercar per esport, per nom, per parís, etc… i seguir-los directament des d’aquest portal. També genera rankings dels esportistes més seguits i pots guanyar premis i “medalles” per ser-ne un seguidor actiu.

4. Explore London 2012 on Facebook

Si el teu canal preferit per rebre informació és Facebook, la xarxa social també ha creat un portal on pots veure d’un cop d’ull els enllaços a les pàgines oficials de cada atleta, cada equip i fins i tot de cada esport individual, mitjans de comunicació i patrocinadors.

5. Could you be a medallist?

No m’he pogut estar d’incloure entre els enllaços aquest joc que el diari anglès The Guardian ha publicat per a celebrar l’aconteixement. Es tracta d’un petit joc interactiu d’estètica retro que et permet medir-te contra els atletes (en versió virtual) i veure com quedaries amb els teus temps corrent, en bici o nedant.

6. App Join in London 2012

Aquesta és una de les apps oficials creades pel COI, es tracta d’una guia completa dels Jocs en forma d’app, amb moltíssima informació molt detallada que s’actualitza constantment. Et permet veure plànols en detall dels llocs on es celebren els diferents esdeveniments o crear-te la teva pròpia agenda de competicions a seguir per no perdre’t detall. Disponible per iPhone, Android i Blackberry.

7. App Resultats London 2012

L’altra app oficial del COI et permet tenir a la mà en tot moment els resultats i classificacions en directe. També pots activar notificacions per a que t’avisi dels resultats de les proves que t’interessin especialment. Disponible per iPhone, Android, Blackberry i Windows Phone.

8. Olympic Medal Alerts

Si el que t’interessa són les medalles, acaben de completar l’oferta amb una altra app que et permet crear notificacions d’alerta per a les medalles en els esports que t’interessen o per als atletes que esperes que les aconsegueixin. Disponible per iPhone i Android.

 

 

9. App London 2012 (no oficial)

També hi ha una app molt completa “no oficial” i disponible només per Android que val la pena. Entre d’altres avantatges està disponible en diversos idiomes incloent l’espanyol i hi trobareu tota la informació, la programació esport a esport, la possibilitat de crear la teva agenda, configurar alertes o seguir resultats en temps real.

 

10. Joc Oficial Móbil

I per acabar, si el que voleu és passar una mica l’estona i cultivar aquest esperit olímpic, no deixeu de jugar amb el joc oficial per a móbil de London 2012. Disponible en 8 idiomes (també espanyol) et permet entrenar un atleta virtual i fer-lo competir en nou competicions: atletisme, natació, etc… i veure com s’en surt. Hi ha versions gratuïtes per a iPhone o iPad i Android, així com les respectives versions de pagament amb més funcions.

 

Recordeu que l’important és participar!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: