Quina calor… vénen ganes de tirar-se a l’aigua o de tancar-se amb l’aire condicionat a tope i llegir una mica per la xarxa (llegir enllaços dins l’aigua no us ho recomanem, tot i que és una cosa que s’hauria de resoldre).

Aquesta setmana hem llegit que…

…la revista americana de negocis Forbes dedica la portada i un article en profunditat al darrer número a LinkedIn, la que anomena “l’anti-facebook”. S’hi comenta la història de l’empresa, qui hi ha darrera, les seves estratègies i com es diferencia d’altres xarxes socials.

 

…a través del sempre excel·lent Microsiervos ens hem trobat aquest article que recull anuncis d’informàtica dels 80, una font d’entreteniment fantàstica vistos amb ulls d’avui. M’ha fet gràcia aquest d’Apple del 1986 on ja es mostrava el perill de tenir només un ordinador a casa:

…la divisió australiana de la companyia LEGO ha fet una col·laboració amb Google per crear aquesta aplicació que et permet “construïr” edificis virtuals de LEGO a qualsevol lloc d’Oceania, visualitzar-los en 3D i compartir-los amb els amics. Qualsevol cosa feta amb LEGO sempre és genial, fins i tot un Google Map!

…una realitzadora ha utilitzat Twitter per identificar històries i personatges i realitzar un documental sobre la diversitat de vides i relats amb la xarxa social com a fil conductor. La pel·lícula es pot “llogar” online o podeu veure’n el tràiler a la web del Twittamentary.

… aquesta setmana en una conferència Google ha realitzat una demo del seu prototip d’ulleres de realitat augmentada a través de les quals podem veure el món amb uns altres ulls, el Project Glass. Diguéssim que amb atletes, avionetes i paracaigudes, la cosa és força espectacular:

Instagram ha fet canvis a la seva versió web per permetre veure, comentar i “favoritejar” imatges directament des del navegador a l’ordinador:

…la setmana passada parlavem del portal que Facebook havia organitzat per seguir les Olimpíades a través de les pàgines dels atletes. Doncs aquesta setmana ens assabentem que el Comitè Olímpic Internacional vol tenir ben controlats a tots els participants i ha publicat una normativa d’usos de les xarxes socials per als participants als Jocs. Censura? Seny?

…m’ha fet gràcia aquest article a la revista Fast Company sobre Draugiem.lv, el “Facebook de Letònia”, una empresa que ha aconseguit superar la tot-poderosa xarxa social al seu país, innovadora i diversificada i amb unes oficines que no tenen res a envejar als espais més “cool” de Silicon Valley:

…i per acabar, recordar-vos que el 29 de juny del 2007 (ara fa cinc anys) es va presentar el primer iPhone. Us deixo aquí el vídeo de l’acte de presentació, per a que pogueu reflexionar sobre el fet que fa 5 anys no teniem iphones ni hi baixavem apps, i sobre com l’Steve Jobs realment vivia per aquests moments (i se’l trobarà sempre a faltar):