Fa massa calor, no trobeu? Un cop dites les obvietats que toquen, aquí teniu el recull d’enllaços 2.0 que he trobat per la xarxa aquesta setmana (evidentment, navegant a l’ombra, amb la finestra oberta i, quan hi ha hagut sort, amb aire condicionat).

Aquesta setmana hem llegit…

…aquest recull de tots els “doodles” (els logos de Google que canvien cada dia segons un tema d’actualitat) que s’han pogut veure durant els Jocs Olímpics d’aquest any. Són molt xulos i fins i tot n’hi va haver algun d’interactiu amb un petit joc (el del futbol!)

 …al bloc de la Generalitat llegim les conclusions d’un estudi que afirma que més de la meitat dels catalans es connecta amb freqüència a Facebook i un 14% a Twitter. També hi trobem altres dades, com ara que e 37,5% dels entrevistats es connecta a la xarxa a través del móbil. Podeu accedir al resum de l’estudi en format presentació.

 

…m’ha semblat interessant aquest article del NYT que reflexiona sobre una nova generació d’apps de control mèdic que alguns metges potser començaran a prescriure als seus pacients i que les assegurances de salut potser cobriran. Es tracta de sistemes avançats per monitoritzar símptomes o anàlisis en temps real per a persones amb diabetis, malaties cròniques i altres tipus de condicions.

 

…la curiositat divertida de la setmana és aquest vídeo fet per uns estudiants de secundària el 1995 explicant les virtuts d’Internet i perquè tots l’hem de provar. Extranyament profètic!

 

…la curiositat friki però, ha de ser aquesta: algú va entrar a casa de l’Steve Jobs i va robar material per valor de 60.000$, entre els quals diversos aparells d’Apple. Un iPad robat va anar a parar a les mans d’un pallasso professional que no sabia d’on venia. La policia va detenir el lladre i el pallasso ha tornat l’iPad a la família Jobs. No sé perquè és notícia, per què era de l’Steve o per què el va fer servir un pallasso en les seves actuacions?

 

…per a tots els que us lamenteu que aquesta joventut ja no llegeix, segons aquestes dades, el 2011 la generació Y (els nascuts a partir dels 80 més o menys) han superat en vendes de llibres les altres generacions. I els canals i formats digitals dominen. Un cop més veiem que no s’acaben els llibres, sinó que evolucionen.

 

…hem trobat també per la xarxa un enllaç interessant: Instarchive, que et permet descarregar-te un arxiu amb totes les teves fotos d’Instagram en format .zip. Per a tenir-ne un còpia per la posteritat.

…i per acabar, ara que parlem d’Instagram, m’ha cridat l’atenció aquest fenòmen: resulta que cada vegada més adolescents fan servir Instagram per a enviar-se missatges i compartir coses (publiquen una foto i utilitzen els comentaris) de manera que els seus pares no els tinguin controlats com passa amb les xarxes socials més populars Facebook i Twitter. Segueixo pensant que era més fàcil ser adolescent en una època de notes en paper i trucades al fixe de casa.

Que passeu una bona setmana! I que els pares no vegin aquests tweets indecents que heu publicat 😉