No sé si encara hi ha algú per aquí o sou tots de vacances… hola?? Ja heu tornat?! Doncs passeu, passeu que tenim uns enllaços ben fresquets per vosaltres.

Aquesta setmana hem llegit…

…la història esgarrifosa (per no dormir) que ha viscut un periodista tecnològic quan va ser “atacat” per uns hackers que per tal de prendre el control del seu Twitter (sense cap més objectiu que la pura gamberrada), van entrar al seu compte d’Apple, el d’Amazon, el de Google i fins a poder piular en nom seu. Ah, i de passada li van esborrar remotament l’iPhone, l’iPad i el Mac… :-O Una lectura per no dormir i per veure que se les empesquen totes. Arrel d’això Apple i Amazon han declarat que revisaran les seves polítiques per evitar que es repeteixi.

 

…per a fans de Facebook, sobretot per a les que volgueu portar la vostra afició per la xarxa social al món més offline, ara la podreu portar a la cara, amb aquesta edició especial de maquillatge d’ulls d’Yves Saint Laurent, inspirada en els colors de Facebook i que es ven als fans a la seva pàgina oficial. Llàstima que és una edició limitada (i sort que el blau i el gris són colors que si fa no fa queden bé…)

 

…seguint amb Facebook, si us encanta perdre-hi hores però esteu en aquella fase en que sembla que tothom està tenint fills i els bebés envaeixen el teu timeline, aquí teniu una solució: Unbaby.me és una extensió de Chrome que substitueix les fotos de nadons per gatets, gossets al teu canal de notícies. Ara faltarà una que substiueixi les fotos d’animals per una altra cosa!

 

…un clàssic dels reculls setmanals: veure on ens porta Google Street View aquesta vegada. Des de fa uns dies ara també podeu passejar virtualment pel Centre Espacial Kennedy, des d’on surten els projectes de la NASA, amb motiu de la celebració dels seus 50 anys. Comença el compte enrera… 10…9…8…

…ens ha semblat molt xula aquesta web, This is now!, que recopila fotos publicades a Instagram ara mateix a les principals ciutats del món (NY, París, Tokyo… Barcelona encara no hi és!). Una manera de veure què està passant a una altra punta del món a través dels ulls (i filtres!) d’altres usuaris.

 

…m’ha semblat un bon exemple de col·laboració solidària el que ha fet Microsoft amb l’organització que impulsa el “tapís de la SIDA. Aquest tapís, creat a finals dels 80 com a homenatge a les víctimes d’aquesta malaltia, recull en diversos panells homenatges individuals creats pels amics i familiars. Avui en dia, amb més de 48.000 panells, el tapís té una mida que el fa gairebé impossible d’exposar i és per això que amb aquest projecte s’ha digitalitzat. El podeu veure a la xarxa i navegar a través dels panells individuals:

 

…i per acabar, si encara us queden uns dies de vacances i us podeu arribar fins a Finlandia, que sapigueu que ja ha obert Angry Birds Land, el primer parc temàtic dedicat a uns personatges d’una aplicació de smartphone. Sembla que s’hi pot fer molt més que llançar ous contra porquets verds.

 

Que passeu una bona setmana!