Aquest mes d’agost hem estat al peu del teclat i una setmana més, aquí teniu un recull dels enllaços més interessants i curiosos amb que ens hem topat.

Aquesta setmana hem llegit que…

Facebook ha actualitzat les seves aplicacions per iPhone i per iPad per a fer-les molt més ràpides i afegir-hi noves funcionalitats que permeten, per exemple, pujar-hi fotos més ràpidament, veure notificacions a temps real i una visualització més clara del canal de notícies.

 

un poble del nord del Canadà, a l’Àrtic, aviat es podrà visitar virtualment des de Google Street View. Per iniciativa d’un ciutadà esquimal resident al poble que es va posar en contacte amb Google, ja s’estan gravant les imatges amb un tricicle (el poble és tan remot que no s’hi pot accedir en cotxe i durant l’hivern només es mouen amb motos de neu). L’objectiu del projecte és donar a conèixer la realitat de les poblacions de l’Àrtic, una cosa que la majoria desconeixem (no, no viuen en iglús).

 

 

…el judici en que Samsung i Apple s’enfrontaven per acusacions de vulnerar les patents dels dissenys dels seus dispositius tàctils (smartphones i tablets) ha acabat. Samsung serà condemnada a pagar 800 milions d’euros a la companyia de la poma per copiar algunes funcionalitats i aspectes gràfics i probablement hi haurà algunes restriccions pel que fa als model que pot vendre en alguns mercats. En aquest article del NYT hi fan una reflexió sobre l’impacte que té això en una indústria en que els dispositius de nova generació cada vegada són més impossibles de distingir entre ells.

 

…la curiositat de la setmana és aquesta a web, Timehop, que et permet fer un viatge pels camins de la memòria recuperant cada dia què feies ara fa un any a través de les teves publicacions a les xarxes socials. Només ho has de configurar i rebràs un email que et recordarà què vas piular, publicar a Facebook o aquella foto tan xula que vas pujar a Instagram 12 mesos enrera.

 

…la idea genial/boja de la setmana és Milktape: un USB en forma de cinta de cassette que et permet fer-hi llistes de 15 cançons (com les de tota la vida) per regalar, en la més pura tradició dels cassettes gravats a mà (per als que heu nascut més tard dels 80, això es considerava una mostra d’apreci molt important, pas crític en qualsevol relació sentimental adolescent). Les cançons es poden reproduïr a través de l’USB a qualsevol ordinador. Una mica car, però ho trobo simplement genial :-)

 

…en una fusió interessant entre el món offline i online, Evernote (una aplicació per a prendre notes que hem comentat aquí) i l’empresa de llibretes Moleskine han presentat una col·laboració. Una edició especial de Moleskines permetrà fàcilment fotografiar i registrar les anotacions preses “a mà” en format digital a Evernote.

 

…l’altra xarxa social, Tuenti, comença la seva expansió internacional obrint la seva xarxa a Alemania.

…si cap dels enllaços anteriors no t’ha fet exclamar “què?!”, aquí en tens un altre: Angry Birds presenta una col·laboració amb la banda de rock Green Day. En una col·lecció de pantalles especials a la versió de Facebook del joc, podràs matar porquets de color verd una mica punks. Quan jo tenia 15 anys Green Day era “guai”. Suposo que tots hem canviat.

 

…per acabar, només una frase per presentar aquest vídeo: Penèlope Cruz i la seva germana jugant al Mario Bros, parlant en anglès i…en fi, l’heu de mirar fins al final (encara que el nivell de vergonya aliena que genera ho fa difícil):

 

Bon dilluns!