Sempre m’agrada especialment escriure articles presentant nous projectes online ben fets i que surten de casa nostra. En les darreres setmanes ha nascut el portal Divertir.me, que ens permet veure d’un cop d’ull i agrupats en una mateixa web, tots els esdeveniments d’oci de Catalunya, distribuïts per la seva localització i data. La web s’acaba d’inaugurar però ja hi trobareu milers d’esdeveniments:

 

Es tracta d’una eina sense ànim de lucre, gratuïta i molt útil en aquests moments en que la pujada de l’IVA aquest setembre afectarà les indústries culturals. La informació que hi trobareu està sempre actualitzada gràcies a la connexió amb canals de dades lliures (o Open Data) de la Generalitat i altres fonts com alguns ajuntaments.

 

Podeu cercar a través del mapa o posar el nom de la teva ciutat o municipi per veure un recull d’esdeveniments presentat de manera molt atractiva, amb el tipus d’activitat, la data, el preu, una descripció i una imatge. També pots deixar comentaris a cada esdeveniment per a recomanar-los (o no) a la resta d’usuaris. A la dreta hi trobaràs els esdeveniments més visitats, els enllaços a les agendes de les poblacions properes i altres esdeveniments al teu voltant que no et pots perdre.

 

A banda del portal, em sembla molt interessant una altra iniciativa de Divertirme.cat: han creat una xarxa de comptes a Twitter dedicades a difondre informació sobre els esdeveniments culturals en territori català. Hi ha un total de 41 canals, un per a cada comarca de manera que cada usuari pot escollir seguir aquells de les zones que li interessen. Aquí els podeu trobar tots:

Un exemple, el canal del Gironès:

Em sembla una iniciativa fantàstic i molt pràctica. Per què després diguis que no es fa res en aquest país! Jo per exemple m’acabo d’assabentar que a Girona hi ha una exposició d’escenes de l’antiguitat fetes amb Playmobil per a fer divulgació. Només per això, ja m’encanta Divertir.me! :-)

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: