Després de l’article de fa un temps amb apps i enllaços per a futurs pares i mares, ara tocava la versió post-part. Aquest article va dedicat a les quatre noves incorporacions a la colla d’aquest any i, més concretament als seus pares. Estic convençuda que aquests nanos ja han nascut sabent utilitzar una pantalla tàctil i els faran gràcia els nostres teclats i ratolins com qui col·lecciona màquines d’escriure. Llàstima que no vinguin ja amb una app (i unes FAQ) sota el braç… seria un punt més fàcil!

Aquí teniu un llistat d’apps per a sobreviure a aquests primers mesos:

 

1. Baby Log – iPhone i Pad  (3,99€)

Aquesta app et permet prendre nota i fer el seguiment de quan menja i quant, quan dorm, i totes les altres necessitats físiques d’un recent nascut. Pots apuntar la informació bàsica  de cada tasca i de les mesures principals del nadó i genera un calendari, gràfics, etc… Hi ha la possibilitat d’afegir notificacions i et fa el seguiment de detalls crítics com ara quant fa del darrer canvi de bolquer (tot i que si tens sentit de l’olfacte potser no necessites una app que et digui quan toca canviar-lo). Hi ha versió adaptada a iPhone i a iPad, i no us decidiu, podeu provar-ne la versió gratuïta per veure si us fa el pes.

 

2. Baby ConnectiPhone (3,99€)iPad (3,99€)Android (3,80€)

Per als que busqueu una alternativa més completa (o amb versió per Android), Baby Connect és una altra app per a registrar tota l’activitat que té a veure amb un nen de pocs mesos. Fins i tot pots registrar informació com les seves activitats de joc o quan comença a fer alguna cosa (com dir papa i mama o caminar). Per als més techies, aquesta app permet sincronitzar amb altres dispositius i a través de la web, per a que totes les persones que tenen cura de la criatura estiguin al cas i puguin registrar dades quan els toca. Amb aquesta eina, més que un nen, això és una missió de la NASA.

 

 

3. BabyRadio iPhone (gratis) – Android (gratis) – BlackBerry (gratis)

BabyRadio és una empresa espanyola que ha creat la primera ràdio infantil dirigida a nens de 0 a 6 anys. Amb continguts educatius i lúdics, la seva programació acompanya els nens al llarg del dia i de moments importants de la seva rutina des de ben petits. Es pot escoltar en qualsevol moment des de la seva pàgina web i els diferents programes també es poden descarregar per escoltar offline o a través de les seves apps d’escript o per a móbils iOS, Android o Blackberry.

 

 

4. BabyphoneiPhone (2,39€)  i BabyTweet iPhone i iPad (0,79€)

Quan la meva germana era petita, els monitors per a bebés anaven amb cables d’una punta a l’altra del passadís. Les versions actuals són molt més sofisticades (i tenen videocàmeres!) però si no en teniu a mà o esteu en una zona on no arriba la senyal, Aquestes apps poden ser una alternativa. La primera, Babyphone es deixa posada a l’habitació i si el sent plorar fa una trucada al telèfon que li indiquem (un altre móbil o el fixe de casa. També grava els sorolls per què poguem escoltar què li passa. Per als pares encara més 2.0 hi ha l’opció de BabyTweet, que ve a ser el mateix però que en comptes de trucar t’envia un tweet i és compatible també amb iPad.

 

 

5. Baby Pack&Go iPhone i iPad (0,79€)Android (0,68€)

Per als temeraris que ja s’atreveixin a sortir de casa amb la criatura, aquí teniu una app que us pot ajudar a no deixar-vos res. Et permet preparar llistes de coses que no has d’oblidar agafar (bolquers, menjar, mil canvis de roba, etc, etc…). Pots utilitzar llistes pre-establertes que proposen per a diferents sortides, customitzar-les o fer-te les teves pròpies llistes. Per què si el cap no et tira per falta de son ja no tinguis excusa per haver-te oblidat les “toallitas”.

 

6. Familiar iPhone (gratis) – Android (gratis)

Ara que ja sortiu de casa i viviu aventures, segurament teniu mil fotos per a compartir amb amics i familiars. Si no voleu ser aquell penjat que penja 200 fotos del nano a Facebook o patiu per la seva privacitat, Familiar és una solució interessant (si els avis també s’apunten a la tecnologia): a través d’aquesta aplicació, totes les fotos familiars que s’hi pengin es rebran a temps real als dispositius de tots els membres que estan connectats en una mateixa família. Una solució senzilla però molt ben pensada… i gratis!

 

7. FamilyLeaf

Si el que busqueu és una solució per a compartir més que fotografies o no tothom té smartphones a la vostra família, podeu provar aquesta aplicació web. Cada família hi pot crear el seu propi grup privat al qual enviar fotos, missatges i informacions importants de manera que només ho puguin veure els que importen. Per a compartir-hi coses es pot fer des de qualsevol ordinador o móbil, i el mateix per a consultar-ho. Una funcionalitat que em sembla molt interessant per als avis: cada setmana t’envia per email un resum setmanal de l’activitat familiar per estar sempre al dia!

 

8. RedRover iPhone (gratis) i Android (gratis)

Per als que voleu una cosa més sofisticada, RedRover és tota una xarxa social per si sola per a pares que volen connectar amb altres pares, proposar i apuntar-se a plans amb els nens. Organitza una trobada al parc i avisa els teus contactes per a que s’apuntin. O avisa els amics d’on seràs aquesta tarda per si algú passa per allà i podeu fer alguna cosa junts. El disseny és impecable i té moltes opcions interessants, com la possibilitat d’enviar als teus contactes un missatge d’emergència amb la teva localització si mai tens cap problema.

 

9. HoneyDoiPhone (3,99€)

D’aquesta app m’agrada especialment el nom, que vindria a ser “Carinyo pots fer…” i que defineix perfectament per a què serveix. Et permet crear llistes de tasques compartides i assignar-les als diferents membres del teu grup, amb la possibilitat d’afegir comentaris per si queda cap dubte. Per a repartir oficialment les coses que s’han de fer i ningú es pugui escaquejar, t’ho diu la app!

 

 

10. Photo 365 iPhone (0,79€)

Per acabar, evidentment, tot pare i mare amb smartphone necessita un bon arsenal d’apps de fotografia (mireu aquest recull i aquest altre) però amb aquesta app us assegurareu de no perdre ni un detall, fent-los una foto cada dia que es va guardant en format calendari. És que creixen molt de pressa i de seguida us demanaran un iPad!

 

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: