Benvinguts a la realitat de nou! Tots cap al cole, a la feina i al gimnàs. Que ens hem passat aquest estiu amb els gelats? Que el ritme de gintonics estiuenc ens ha passat factura? Calça’t les bambes, agafa el móbil i uns auriculars i, som-hi!

 

1. Ease into 5kiPhone (2,39€) – Android (2,34€)

Si voleu agafar l’hàbit de córrer per fer esport però no sabeu com, aquesta app us ajudarà a seguir un règim d’entrenament que us portarà “del sofà als 5km”. Fent exercici durant 30min 3 cops la setmana i seguint les instruccions que et van indicant intervals en que córrer i caminar alternativament, al cap de 6 o 8 setmanes podràs córrer ls 5 km d’una tirada. Registra tota la teva activitat i et permet escoltar la teva música o alguna altra app (ràdio, etc).

 

2. Teemo – iPhone (gratis per un temps limitat)

Si us costa trobar un moment per a moure l’esquelet, aquesta app amb un disseny impecable i molt atractiu et proposa un seguit de “reptes” que es tradueixen en taules d’exercicis a completar cada vegada que tenim uns minuts. Hi podem jugar amb els nostres amics (fent login amb el compte de Facebook) i competir per veure qui és el primer a “pujar a l’Everest”. Només necessitareu el telèfon, no cal equipament d’escalada!

 

3. Zombies, Run!iPhone (5,99€) – Android (5,99€)

Potser us sorprendrà veure una app sobre zombies en aquest recull però aquesta és una proposta sorprenent per als que necessitem una motivació extra: córrer per salvar la vida, encara que sigui fantasia. Ens proposen un joc interactiu que ens acompanya a fer esport mentre fugim d’uns zombies que ens ataquen en una aventura que se’ns va narrant (en anglès). Amb diverses “missions” que s’adapten al nostre ritme i programa d’entrenament, ja no tenim excusa per no gaudir fent salut.

 

4. SuperBetteriPhone (gratis)

Aquesta app busca posar-nos en forma no només a nivell físic sinó també mental i emocional. L’objectiu és anar desenvolupant la capacitat de superació per a ser “super-millors” en allò que ens proposem. Basant-se en la neurociència i la psicologia, aquesta eina ens proposa reptes i petites accions diàries que hem de fer per a aconseguir el que ens proposem (beure aigua, fer un volt, aixecar-nos de la cadira, parlar amb algú…).

 

5. Strava iPhone (gratis) i Android (gratis)

Per als esportistes més actius que gaudiu de l’esperit de competició i de les ganes de seguir-se superant, no podeu deixar passar aquesta nova eina en els vostres entrenaments. Es tracta d’un sistema que recull les dades de les teves sortides a córrer o amb bicicleta i en genera estadístiques completíssimes. El més interessant és el fet que genera rècords per a trams que tu defineixes (per exemple, la teva ruta habitual) i pots competir amb els altres usuaris en una taula de resultats que sempre s’actualitza.

 

6. FitocracyiPhone (gratis) – Android (properament)

Si el que us agrada de les eines que us proposem és el seu aspecte social, us recomanem aquesta app, una comunitat al voltant del fitness a la xarxa. Com qualsevol altra xarxa social hi tenim un perfil, una activitat i uns amics amb qui compartir i seguir. Hi podem registrar tota l’activitat que fem, veure com anem millorant, reptar altres usuaris, participar en grups afins i en general motivar-se mútuament.

 

7. Fitrabbit iPhone (gratis)

Aquesta app ens facilita la creació d’un registre on recollir la informació de la nostra activitat física i del que mengem. Per cada acció que hi anotem ens dona punts (positius i negatius) i obtenim “premis” per motivar-nos a seguir en el bon camí. Amb un disseny molt atractiu i un sistema de captura de dades fàcil i intuïtiu (fes fotos del que menges per recordar més endavant), també té aspectes socials per compartir amb altres usuaris.

 

8. Nike +iPhone (gratis) – Android (gratis)

Un clàssic que ara s’ha actualitzat per funcionar amb els smartphones que porten GPS, l’aplicació de la marca de bambes més coneguda registra les nostres sortides a córrer, temps, ruta, calories, velocitat, etc. i ens permet connectar amb les xarxes socials per a que els amics ens animin a superar-nos. Senzilla i efectiva, una eina bàsica.

 

9. RunKeeper iPhone (gratis – Android (gratis)

Per als que voleu córrer però busqueu una eina més completa que l’anterior, aquesta aplicació i comunitat és de les més populars i porta un bon temps disponible. També registra les nostres sortides amb rutes, temps, distància i tots els detalls però també et proposa plans d’entrenament amb instruccions d’àudio i et permet participar en una comunitat molt activa.

 

10. Wikiloc iPhone (gratis) – Android (gratis)

Per acabar, si el que busqueu és propostes de rutes a fer fent esport, aquesta app és imprescindible. Creada a casa nostra i disponible en català, es tracta d’un directori de rutes per a fer a peu, corrent, en diferents tipus de bicicleta, en cotxe o amb moto i fins i tot amb raquetes de neu o a vela. Amb moltíssim contingut de rutes per fer a casa nostra, ens permet cercar rutes properes i seguir-les guiats pel GPS (que va registrant com avancem), pujar-hi fotos i compartir-hi les rutes que nosaltres mateixos creem. Aprofita per descobrir el teu entorn fent salut!

 

No oblideu que també podeu escoltar el podcast que vam dedicar fa uns mesos a posar-se en forma a la xarxa!

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: