Aquesta setmana s’ha presentat un nou model d’iPhone i ha sortit un nou sistema operatiu per a aquests telèfons així que m’imagino que heu estat molt ocupats amb les actualitzacions. Per això us porto aquí un petit recull del que ha passat per aquests móns 2.0:

Aquesta setmana hem llegit que…

 

l’iPhone 5 ha vingut ha canviar-ho tot, sobretot per als que fem servir fundes per al telèfon ja que aquest model té unes dimensions diferents dels anteriors (és més “alt”). A banda d’això, les millores en l’aparell són significatives, per exemple, pesa menys i la càmera segueix tenint 8 mega-píxels però fa millors fotografies i amb noves funcionalitats. Aquí en podeu llegir una crítica en detall i aquí un article de ressenya força interessants.

 

…com us comentava, també ha sortit una versió nova del sistema operatiu dels iPhones i iPads (iOS6). Prometo fer-ne un article més en detall en els propers dies però una de les novetats més comentades és la substitució de l’aplicació de Google Maps per uns mapes propis d’Apple (s’ha acabat el bon rotllo de Google amb Apple degut a la seva rivalitat en el sector dels smartphones). Els nous mapes deixen bastant que desitjar (per dir-ho finament) i els usuaris d’arreu del món s’han dedicat a “denunciar” i recopilar els errors que hi troben. Podeu veure’n uns quants al Tumblr The Amazing iOS6 Maps

 

…una altra de les nostres empreses preferides, Twitter, també ha anunciat una novetat aquesta setmana, tot i que molt menys transcendental. A partir d’ara (i, sospitosament, igual que a Facebook…) ja us podeu posar una imatge de fons al vostre perfil per donar-li un toc més personal i cultivar la vostra “marca”. Evidentment ja hi ha qui li ha trobat usos creatius jugant amb la foto de perfil clàssica:

 

…en notícies més “locals”, des de l’Ajuntament de Barcelona, ens avisen que per demà, 25 de setembre, s’ha organitzat una “apps jam for DEMOCRACY”, una sessió de programació de prototips d’aplicacions, amb premis per a les millors, amb l’objectiu de descobrir noves idees que millorin el servei i la vida dels ciutadans. Estarem atents a les novetats que en poden sortir en uns mesos!

 

…des del bloc de la Generalitat, hem trobat aquest vídeo on s’explica pas a pas el funcionament de Tweetdeck, una de les millors aplicacions per a la gestió de Twitter (la que més utilitzo i recomano). Val la pena fer-hi un cop d’ull si en voleu saber més:

 

…el producte curiós de la setmana és Instacube, una iniciativa que ara està en desenvolupament després d’haver aconseguit el finançament a Kickstarer. Es tracta d’un marc de fotos molt atractiu, digital i inalàmbric que mostra les teves fotografies d’Instagram en temps real:

 

…l’infogràfic de la setmana és aquest recull de dades sobre els usuaris d’aplicacions a l’estat Espanyol. Aquí el podeu veure sencer i aquest n’és un fragment:

 

…i per acabar, una història molt humana: la d’un programador que, utilitzant un sensor de moviment Kinect (creat per Microsoft) ha desenvolupat un petit programa per a que la seva mare, que va patir una embòlia i té dificultats per comunicar-se o utilitzar un teclat (afàsia), pugui escriure emails. Tan senzill com poder dir “avui em sento feliç”. Al vídeo podeu veure la seva reacció en utilitzar-lo per primer cop: