Els nostres perfils i pàgines a Facebook també ens permeten completar-los utilitzant aplicacions. Aquestes “aplicacions” que funcionen dins de l’univers de la xarxa social són eines creades per programadors i empreses alienes a “la casa Facebook”.

Algunes són jocs als quals podem jugar des del nostre perfil i amb els amics (i que ens permeten, entre d’altres coses, construïr granges virtuals). D’altres permeten afegir funcionalitats a les nostres pàgines (per exemple per organitzar-hi concursos). Moltes són altres aplicacions (web o móbil) que connecten amb Facebook quan les utilitzem, com per exemple què escoltem i escolten els nostres amics a Spotify, per compartir amb ells els nostres pins a Pinterest o per publicar les fotos que pengem a Instagram amb el móbil.

En els darrers mesos Facebook ha creat un “Centre d’aplicacions”, un panell de control que  centralitza tota la informació relativa a les apps i que, després d’anar-lo desplegant progressivament, des de fa unes setmanes ja està disponible per a tots els usuaris d’arreu del món.

 

 

En aquest portal hi podràs veure un llistat les eines més destacades basat en les que ja tens i en la valoració dels usuaris, així com un llistat de les aplicacions més populars entre les teves amistats.

Per a cada aplicació en pots veure el detall (de què va, per a què serveix…), quin tipus d’app és (per al teu perfil o cronologia, una aplicació web o una aplicació móbil) i quins dels teus amics l’utilitzen. Des d’allà també podràs anar a veure la app i començar a utilitzar-la.

 

 

Pots descobrir-hi milions de noves aplicacions, navegant entre diferents categories segons els teus interessos (esports, jocs, entreteniment, estil de vida, música i vídeo, etc..). Per a cada categoria et mostrarà les apps més ben valorades pels usuaris, suggeriments per a tu basats en el teu perfil, aplicacions que són tendència i les aplicacions de les teves amistats.

 

 

Finalment també pots gestionar les teves sol·licituds (quan amics t’han suggerit que t’instal·lis una aplicació per poder connectar amb tu i compartir-hi coses) i veure totes les aplicacions que tens instal·lades. És important fer-los una repassada de tant en tant per estar al cas de quines eines tenen permisos per publicar al teu mur i utilitzar la teva informació. Si vas instal·lar aplicacions que ja no utilitzes, el més assenyat és editar-ne la configuració i, si cal, eliminar-les del teu perfil.

 

 

Quines aplicacions us agraden més per completar la vostra experiència a Facebook?

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: