Amb aquesta fresca que ha vingut quasi de cop comencem a preparar-nos per tardes de lectura i manteta, el millor de la tardor (a banda de les festes de Girona)!

Aquesta setmana hem llegit que…

 

…Tim Cook, el CEO d’Apple ha demanat disculpes als usuaris pels problemes de l’aplicació de Mapes del nou sistema operatiu per als iPhones. Diu que “van quedar curts” en quant a qualitat i expectatives i que “estan treballant en millorar-la”.

 

…un diari local d’un municipi de Pensilvània als EUA ha començat a publicar fotos de delinqüents buscats per la policia a Pinterest, amb l’objectiu de recollir informació i difondre’n els perfils. La iniciativa em sembla curiosa i molt xocant però la veritat és que les detencions han augmentat un 58%. Aquí podeu veure el taulell en qüestió:

 

…en un atac d’ironia d’aquest món modern nostre, un projecte a Kickstarter per editar un llibre sobre com tenir èxit captant fonts de crowdsourcing a Kickstarter, fracassa a Kickstarter. No, no és un embarbussament.

 

…YouTube cada vegada és més un canal més de la nostra rotació de pantalles diària: per primer cop s’hi emetran en directe els debats entre els candidats a la Presidència dels Estats Units en un canal dedicat a la campanya electoral.


…ja podem parlar d’un nou competidor entre les xarxes socials que volen conquerir el món? Les dades del passat mes d’agost als EUA mostren que els usuaris de smartphones van passar més temps interactuant amb la app d’Instagram que amb la de Twitter. A Can Facebook deuen estar contents d’haver comprat Instagram fa uns mesos…

 

…una d’aquelles curiositats divertides: la marca de cereals Kellogg’s va obrir aquests darrers dies la TweetShop a Londres, una botiga pop-up temporal on podies “comprar” uns nous snacks de cereals a canvi de tweets.

...el presentador Simon Cowell i el músic dels Black Eyed Peas, Will.i.am, estan preparant un nou programa de TV que serà “com factor X per a emprenedors tecnològics”, amb l’objectiu de tronar “el nou Bill Gates o el nou Zuckerberg”. No ho acabo d’entendre sapiguent que aquests dos venen del món de l’espectacle… Però sembla que el tema d’emprenedors techies està de moda: aquesta setmana s’estrena un reality sobre Silicon Valley.

…i per acabar, el detall “friki” de la setmana, que aquest cop és extra-friki, de fet no sé ni com explicar-vos-ho. Shippo és un nou “aparell” que capta les teves ones cerebrals i transmet els teus estats d’ànim, geotaguejats a un lloc concret, a les xarxes socials. Ah i també té una cua que es mou segons el teu estat d’ànim. Bé, millor mireu-ne el vídeo :-):

Bona setmana!