Bon dilluns, aquest cap de setmana la pluja ha acompanyat per dedicar-se a la lectura. Aquí teniu un recull del que ens ha cridat l’atenció sobre el món 2.0:

 

Twitter organitza un “Festival de ficció” per celebrar l’us de l’eina com a “pràctica literària”. L’empresa proposa a tots els usuaris que contribueixin idees per a mostrar les oportunitats de “storytelling” de la xarxa social: històries curtes en 140 caràcters, tweets en directe, chats a través de Twitter… les propostes escollides es presentaran a partir del 28 de Novembre en el marc d’aquest “Festival”

 

…per als que sou usuaris d’Instagram i us agrada publicar les fotos que hi feu també a Twitter, l’empresa ha presentat una nova funcionalitat que us pot interessar: en el cas que el vostre nom d’usuari no sigui el mateix a les dues xarxes, Instagram automàticament canviarà el nom d’usuari dels missatges quan aquests es publiquin en forma de tweet. Així evitarem mencions a usuaris que no existeixen o que no són qui pensem.

 

Mark Zuckerberg, creador de Facebook, va aparèixer en una conferència dedicada al món de les start-ups per compartir idees amb emprenedors que estan començant. Entre els comentaris més destacats que va fer hi ha: “La lliçó que he après és que és molt difícil decidir-se a començar una empresa. No vaig començar Facebook per a ‘començar una empresa’, va ser sobretot voler construïr aquesta eina i que fos un hobbie que agradés a la gent del meu entorn. Va acabar evolucionant cap a una empresa, però mai he entès la psicologia de voler començar una empresa abans de saber què vols fer.”

 

…a principis de mes, en celebrar-se l’aniversari de la mort de Steve Jobs, fundador i ànima d’Apple, moltes publicacions, mitjans i empreses se’n van fer resso. Un petit detall que segur que per molts va passar desaparcebut és el detall homenatge que Apple li va fer a la seva web, on l’iconeta de la poma als navegadors (el favicon) “onejava a mig pal”:

 

…el tema d’equilibrar el dret a la llibertat d’expressió evitant les injúries i la incitació a l’odi és un repte cada vegada més gran per  Twitter: segons una associació d’estudiants jueus francesa, la xarxa social ha eliminat tweets anti-semites que estaven proliferant amb hashtags xenòfobs.

 

…des que existeix internet, han proliferat aquests personatges anomenats ” trolls”, llegim al blog americà Gawker la història de com un dels seus col·laboradors va desemmascarar “Violentacrez”, un usuari de la xarxa social Reddit a qui, per dir-ho finament, li agradava jugar amb els límits del bon gust i la llibertat d’expressió.

 

…pel que fa a les curiositats, aquesta setmana tenim un raspall de dents que, gràcies a uns sensors, envia informació dels teus hàbits en higiene dental a una app que en fa el seguiment. Aquí en podeu veure el vídeo de presentació:

 

…per acabar, l’enèssim infogràfic sobre facebook: aquest recull les principals dades i xifres de la xarxa social més gran del món actualitzades per aquest 2012. Aquí en teniu un fragment, aneu aquí per veure’l sencer.

 

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament

Altres articles interessants: